FacebookTwitterLinkedIn

Porsche Performance Drive s-a încheiat ieri, lângă Bratislava, pe circuitul Slovakia Ring. Ungaria este echipa ce a câștigat anul acesta, învingând clar Ucraina, câștigătoarea competiției de anul trecut, prima din istorie. Spre surpriza tuturor, echipa Moldovei a reușit să se claseze pe locul doi, la prima participare în competiție. Echipa noastră nu a reușit să recupereze timpul pierdut prin Ucraina și am terminat concursul pe locul opt din nouă.

Galerie foto: PPD 2013 la final și distracție Porsche pe Slovakia Ring

DAR. Realizând ca nu putem să mai ajungem pe podium am condus cu mare grijă în ultima etapă a concursului, Polonia – Slovacia și am reușit să câștigăm etapa de consum între aceste două țări. Cayenne-ul nostru S Diesel a consumat doar puțin peste 37 de litri în 440 de kilometri parcurși, iar echipa noastră a câștigat astfel detașat concursul de consum. 

Finalul competiției a fost găzduit de circuitul Slovakia Ring, aflat în apropierea orașului Bratislava. Aici au avut loc ultima competiție între participanți – parcurgerea unui slalom uriaș și spectaculos cu modele sport Porsche (911, Boxster, Cayman) dar ele nu au afectat clasamentul final ce a fost practic decis de starea drumurilor proaste din Ucraina și de curajul unor șoferi din PPD 2013.

Pe lângă faptul că am condus toate versiunile noii serii 911 plus Boxster și Cayman (în premieră), sosirea caravanei PPD 2013 la Slovakia Ring ne-a produs cea mai mare surpriză. Am fost primii oameni din Lume care am primit câte un taxi drive de circuit în cea mai nouă mașină de curse Porsche – 911 GT3 Cup, mașină folosită de Sebastien Loeb în Porsche Supercup. AȘA SUNĂ noul GT3 Cup.

Porsche Performance Drive 2013 a fost cel mai spectaculos eveniment auto pentru presă la care am participat vreodată. Conceptul său este unic și va intra în istoria evenimentelor de acest tip. Este o competiție care îți cere spirit de echipă, voință, răbdare, determinare și cunoștințe avansate de condus economic. În același timp, trebuie să fi capabil să te adaptezi situațiilor de trafic și să poți improviza pentru a găsi echilibrul perfect între consum și o viteză medie care să te poarte la destinație în timpul pre-stabilit.

Chiar dacă anul acesta PPD a avut pe alocuri o imagine de Gumball nu va face decât să crească farmecul competiției printre cei care au participat dar și printre cei care deja se gândesc cum să ajungă la următorul eveniment. Nu se știe sigur dacă o a treia ediție va exista dar șansele sunt mari deoarece la festivitatea de premiere oficialii Porsche ne-au dat un indiciu foarte important: “Pentru ca Porsche Performance Drive să mai existe trebuie să construim o mașină pentru el”. Având în vedere că anul viitor va fi lansat SUV-ul de clasă compactă premium Macan, pot spune că viitorul Porsche Performance Drive este asigurat.