Cautare
, Contributor

Auto |
|

Porsche participă la finanțarea producătorului de mașini electrice Rimac

Porsche participă la o rundă de finanțare a Rimac Automobili, prin care va strânge 130 milioane - 150 milioane euro, a anunțat proprietarul său, Mate Rimac.  
Rimac

Strângerea de fonduri ar trebui să se finalizeze în două-trei luni și o altă rundă este planificată la sfârșitul anului, au declarat reprezentanții Rimac publicației Automobilwoche, transmite Reuters.

Porsche deține o participație de 15,5% în Rimac Automobili și ar putea crește participația la puțin sub 50% într-o afacere care ar include și transferul mărcii de autoturisme Volkswagen Bugatti către Rimac.

Directorul executiv al Porsche, Oliver Blume, a declarat la începutul acestei luni că discuțiile intense despre viitorul Bugatti sunt în curs de desfășurare și că Rimac ar putea juca un rol, adăugând că o decizie va fi luată în prima jumătate a anului 2021.

Rimac a dezvoltat o platformă electrică de supercaruri, pe care o furnizează altor producători auto, inclusiv Automobili Pininfarina.

„Supercarurile au o piață limitată, piața componentelor este mult mai mare. De aceea intenționăm să ne extindem compania”, a declarat Rimac.

Planurile includ dublarea forței de muncă a companiei Rimac Automobili până la începutul anului 2023.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii