Cautare
, Contributor

Auto |
|

Porsche își crește participația la producătorul de automobile electrice Rimac 

Porsche creşte participaţia pe care o deține în cadrul Rimac Automobili, de la 15 la 24%.  
Dacă nu v-ați dat seama până acum, personajul central al poveștii este versiunea cu tracțiune integrală a gamei 911 Carrera

Consiliul de Supraveghere al Porsche AG a aprobat majorarea participației pe care o deține în cadrul Rimac Automobili, companie care produce componente pentru vehicule electrice.

Consiliul de Supraveghere al Porsche a validat vineri creşterea partipaţiei la Rimac Automobili de la 15% la 24%, în valoare de 70 de milioane de euro, ceea ce ilustrează extinderea parteneriatului strategic”, anunţă constructorul, potrivit AFP.

Porsche a investit în compania Rimac în două etape, respectiv 10% în 2018, și încă 5% în 2019.

Mate Rimac și echipa sa sunt parteneri importanți, mai ales atunci când vine vorba să ne sprijine în dezvoltarea componentelor. Rimac este pe cale să devină furnizor principal pentru Porsche și alți producători din segmentul de înaltă tehnologie”, spune Lutz Meschke, vicepreședinte și membru al Consiliului de Administrație pentru finanțe și IT la Porsche AG. 

Investiția noastră în Rimac s-a dovedit a fi absolut corectă”, mai spune Meschke. „Valoarea a crescut de multe ori peste investiția noastră inițială. Compania s-a dezvoltat foarte bine din punct de vedere tehnologic. Ne extindem cooperarea pas cu pas și, de asemenea, beneficiem de puterea Rimac în inovație“. 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii