Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Auto |
|

Porsche, divizia de automobile sport a grupului Volkswagen, înfiinţează o companie mixtă cu Customcells

Reprezentanții Porsche, divizia de automobile sport a grupului Volkswagen, anunță parteneriatul cu Customcells în vederea producerii de baterii auto performante, care vor reduce semnificativ timpul de încărcare pentru vehiculele electrice.
Scottsdale,,Az,,Usa,-,17,February,2018:,Porsche,718,Cayman

Decizia vine ca urmare a dependenței producătorii auto europeni de furnizorii de baterii din Asia, în contextul în care se lansează modele integral electrice, notează Reuters, citată de news.ro.

Potrivit oficialilor Porsche, compania va investi în acest parteneriat o sumă de peste 10 milioane de euro. Porsche va deține o participație de 80%. Unitatea de producţie îşi propune să aibă o capacitate de 100 kilowatti oră, echivalentă cu baterii pentru 1.000 de vehicule pe an.

Customcells este o companie din sudul Germaniei, specializată în celule de baterii litiu-ion ce va viza producerea de baterii auto cu densitate de energie mai mare decât prototipurile utilizate în maşinile electrice actuale ale Porsche.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii