Cautare
, Contributor

Auto |
|

Porsche ar putea construi o fabrică de baterii pentru vehicule electrice în Germania 

Porsche, divizia de automobile sport de lux a grupului Volkswagen, intenţionează să construiască în Germania o fabrică de baterii destinate vehiculelor electrice.  
Dacă nu v-ați dat seama până acum, personajul central al poveștii este versiunea cu tracțiune integrală a gamei 911 Carrera

Anunțul a fost făcut de directorul general al companiei, Oliver Blume, pentru publicaţia Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, transmite Reuters.

Celulele de baterii sunt o tehnologie cheie pentru industria auto din Germania, pe care trebuie să o avem şi în ţara noastră”, a declarat Oliver Blume ziarului. ”Porsche vrea să joace un rol de pionierat în acest sens”, a mai spus el, adăugând că fabrica de baterii va fi construită în oraşul şvab Tuebingen. 

Producătorii europeni de maşini vor să își reducă dependenţa de străinătate, mai ales de  furnizorii de baterii din Asia. 

Porsche va achiziţiona baterii pentru automobile electrice de la compania-mamă Volkswagen. Cea din urmă intenţionează să construiască mai multe fabrici de baterii în Europa şi să extindă infrastructura pentru încărcarea vehiculelor electrice la nivel global. ”Dar va exista, de asemenea, un segment pentru celulele de baterii performante. Este un domeniu Porsche. La fel cum am dezvoltat motoare cu ardere internă de înaltă performanţă, acum vrem să fim în fruntea bateriilor de înaltă performanţă“, a spus Blume.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii