Cautare
, Contributor

Auto |
|

Porsche vs Tesla în cursa pentru mașina care se încarcă cel mai rapid

Porsche dezvăluie un nou tip de mașină sport, cu patru locuri, care accelerează mai repede decât modelul 911 și se încarcă în doar 15 minute, provocând la acest capitol Tesla Motors Inc., potrivit Bloomberg.
 aboneaza-te
shutterstock_174721040

Conceptul Mission E ajunge la 100 de kilometri pe oră în 3,5 secunde, față de modelul 911, cu 4,2 secunde. Mașina de 600 de C.P. are o autonomie de 500 de kilometri și se poate reîncărca la 80% din capacitate în aproximativ 15 minute, a declarat Matthias Mueller, șeful unității de Volkswagen AG, la Salonul Internațional de Auto de la Frankfurt. În comparație, Tesla are nevoie de aproximativ 30 de minute pentru a reîncărca un Model S, cu autonomia de 270 km.

Conceptul Misiunea E utilizează un sistem electric de 800 V, dublul tensiunii față de alte sisteme. Asta ajută la reducerea timpului de încărcare și la scăderea greutății, a declarat compania. Pentru a ajuta la operarea vehiculului, mașina are un sistem de urmărire a ochilor și de control al gesturilor, inclusiv utilizarea de holograme care permit conducătorului auto să ”prindă” aplicațiile din aer, declară producatorul. Porsche nu a spus când sau dacă va fi produsă o mașină pe baza misiunii E.

Porsche si Audi sunt printre brandurile auto de elită în ceea ce privește orientarea spre modelele reîncărcabile, în timp ce Tesla se dezvoltă într-un concurent viabil. Livrările celui de-al doilea vehicul electric al producatorul auto Tesla, modelul X Crossover, va începe la sfârșitul acestei luni, iar o mașină mai accesibilă este, de asemenea, pe drum. Compania condusă de miliardarul Elon Musk a primit a fost lăudată pentru avansarea rapidă în construirea Modelului S, o lovitură pentru brandurile tradiționale de lux.

În timp ce noua mașină electrică de la Porsche ar fi al șaptelea model, producătorul din Stuttgart, Germania, nu se îndepărtează de vechile obiceiuri. La Salonul Auto de la Frankfurt, Porsche a introdus o o nouă gamă de mașini sport 911. Modelul dispune de motoare biturbo care generează cel puțin 370 C.P. De asemenea, Porsche intenționează să vândă mai mult de 200.000 de vehicule, pentru prima dată în acest an, datorită cererii mari înregistrate pentru modelul Macan SUV, de 52, 600 de dolari.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii