Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

Pompieri și ambulanțe în șantierul Skanska

Două mașini de pompieri și o ambulanță au intervenit ieri la șantierul clădirii C din ansamblul office Green Court dezvoltat de Skanska, în cadrul unui exercițiu.
Pompieri Skanska_1280x960

509 persoane în șantier. 38 de companii implicate în construcție. 25 de ”aproape accidente” și trei accidente. Acestea sunt câteva dintre cifrele prin care poate fi sumarizată activitatea de construcție a complexului office Green Court dezvoltat de Skanska în nordul Capitalei, în zona Calea Floreasca-Barbu Văcărescu, una dintre cele mai active pe segmentul clădirilor de birouri.

”80% dintre accidentele înregistrate în șantierele de construcții sunt cauzate de management”, spune Richard Burleigh, președinte Skanska Construction Romania. ”Accidentele nu se întâmplă pur și simplu, așa cum spunem adeseori, ci sunt cauzate de ceva.”

FOTO: Cum a arată noul sediu în care vor munci peste jumătate dintre angajații Orange România

Acestea sunt considerentele pentru care Skanska desfășoară, de mai bine de 10 ani, ”Săptămâna Siguranței” în șantierele sale. Mai mult de un sfert de million de oameni din întreaga lume, dintre care aproximativ 60.000 de angajati, participă la evenimentul anual Skanska: Safety Week. Activitățile se desfășoară între 18 și 22 mai in 18 tari și implică angajații, subcontractorii, partenerii și clientii.

Fiecare astfel de săptămână are o temă. Cea de anul acesta a fost ”Planificarea activităților”. Astfel, cei implicați în șantier – muncitori, manageri, angajații care lucrează în birourile companiei, dar și vizitatorii – sunt supuși unui ”training” în cadrul căruia sunt informați asupra regulilor specifice de sănătate și siguranță, asupra pericolelor existente, despre echipamentele de muncă și protecție și uneltele folosite.

GALERIE FOTO: Exercițiul din șantierul Green Court

În cadrul ”Săptămânii Siguranței” din acest an de pe șantierul din nordul Capitalei, au fost organizate mai multe activități: cursuri de prim ajutor, simularea unui incident de mediu, workshop despre nutriție și planificarea meselor, vizitarea șantierului de către copiii celor implicați în șantier și cursuri de prim ajutor concentrate pe copii și un exercițiu în caz de incendiu.

La acesta din urmă am participat și noi, în calitate de jurnaliști, pentru a vedea cum se desfășoară lucrurile în cazul unui asemenea incident. Am văzut astfel cum intervin echipele de salvare în cazul unui accident de muncă și am învățat de la pompieri cum să stingi un incendiu cu ajutorul unui extinctor.

Știați că?

Timpul maxim de intervenție pentru a ajunge la un muncitor care a căzut de pe schelă și este suspendat în echipamentul de protecție este de 12 minute? Dacă salvatorii ajung mai târziu la el, există riscuri cauzate de hamurile echipamentului de protecție, care îi pot strangula vasele de sânge.

În timpul unei căderi libere, o persoană are o ”viteză” de 10 metri pe secundă?

Folosirea substanțelor precum uleiuri, vopseluri sau aditivi fără protecție poate conduce la îmbolnăvire sau chiar moarte?

S-ar putea să vă intereseze: Forbes 40 cele mai bune orașe pentru afaceri, ediția 2015

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii