Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Energie |
|

Polonia solicită UE ajutoare de stat pentru construcţia unei centrale nucleare

Ministrul responsabil pentru infrastructura energetică, Piotr Naimski a anunțat că Polonia va cere reprezentanților Comisiei Europene să îi aprobe ajutoare de stat pentru construcţia unei centrale nucleare.
shutterstock_1031584729

“În momentul actual este imposibil să construieşti o centrală nucleară fără sprijinul statului”, a declarat Piotr Naimski, la o conferinţă de presă, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Autorităţile de la Varşovia vor să dispună de capacităţi de producţie a energiei nucleare de 6-9 Gigawaţi. Obiectivul Poloniei este ca prima sa centrală nucleară să înceapă să funcţioneze în 2033 dar nu a pus încă la punct schema de finanţare.

La începutul acestei săptămâni, SUA şi Polonia au încheiat un acord de cooperare în domeniul energiei nucleare, conform căruia Polonia ar putea cumpăra tehnologie nucleară în valoare de 18 miliarde de dolari de la companii americane.

Polonia produce cea mai mare parte a energiei electrice pe care o consumă în termocentrale care funcţionează pe bază de cărbune şi consideră energia nucleară ca o modalitate pentru a putea reduce emisiile de CO2, aşa cum cere Uniunea Europeană.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii