Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Polonia: Ministrul Sănătății a demisionat

Lukasz Szumowski, ministrul Sănătății din Polonia, și-a anunțat demisia marți, la doar o zi după ce și adjunctul său, Janusz Cieszynski, a luat aceeași decizie.
 aboneaza-te
Lukasz Szumowski

Lukasz Szumowski, ministrul Sănătății din Polonia, și-a anunțat demisia marți, la doar o zi după ce și adjunctul său, Janusz Cieszynski, a luat aceeași decizie, informează Reuters, citat de Agerpres.

Demisiile celor doi oficiali vin din cauza criticilor primite la adresa modului în care partidul Lege şi Justiţie (PiS), aflat la guvernare, gestionează pandemia de coronavirus. Numărul de noi cazuri de coronavirus a rămas ridicat.

În aprilie, modul în care a gestionat debutul pandemiei l-a făcut pe Szumowski să fie politicianul în care tot poporul avea încredere. Cu toate acestea, imaginea sa s-a deteriorat din cauza scandalurilor legate de achiziția de ventilatoare pentru spitale și măști de protecție. Ministrul Sănătății a negat că ar fi comis ilegalități.

Lukasz Szumowski a declarat astăzi că el plănuise să demisioneze mai devreme decât a făcut-o dar a rămas în funcție pentru a gestiona criza creată de pandemia de coronavirus.

În ultimele săptămâni, numărul de noi cazuri de infectare cu coronavirus a crescut îngrijorător, în special din cauza focarelor din rândul minerilor. Până în prezent, la nivelul țării au fost raportate 57.876 de cazuri confirmate și 1.896 de decese, la o populație de 38 milioane locuitori.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii