Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Energie |
|

Polonia: Investiție de 40 miliarde de dolari în energie regenerabilă

Polonia dorește să grăbească renunțarea la combustibilii fosili și e dispusă să facă investiții de miliarde de dolari în energie regenerabilă și nucleară.  
energie

Guvernul de la Varșovia a anunțat că această soluție va ajuta la rezolvarea dificultăților provocate de schimbările climatice şi asigurarea unor surse stabile de alimentare cu energie, informează Agerpres.

Ministerul Mediului a informat printr-o actualizare a strategiei energetice a ţării până în 2040 că Polonia dorește să investească 150 miliarde de zloți (40 miliarde dolari) pentru dezvoltarea primelor reactoare nucleare, cu o capacitate de 6-9 gigawaţi (GW).

Mai mult, guvernul de la Varșovia intenționează să ajungă la o capacitate eoliană offshore de 8-11 (GW) până în 2040 bazându-se investiţii estimate la 130 miliarde de zloţi. Prin dezvoltarea acestor facilități nucleare, Polonia creează aproximativ 300.000 de noi locuri de muncă.

În prezent, Polonia se bazează pe consumul de cărbune pentru 88% din producția sa de electricitate. Potrivit noii strategii, procentul de 88% va scădea la 37% – 56% în 2030 şi la 11 – 28% în 2040.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii