Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Polonia: Dezvoltarea unui grup energetic puternic

PKN Orlen, cea mai mare rafinărie din Polonia, a obținut aprobarea condiționată din partea Comisiei Europene pentru a putea prelua Lotos, rivala sa mai mică.
 aboneaza-te
pkn orlen

PKN Orlen, cea mai mare rafinărie din Polonia, a obținut aprobarea condiționată din partea Comisiei Europene pentru a putea prelua Lotos, rivala sa mai mică. Mai mult, reprezentanții rafinăriei au anunțat că doresc să cumpere cea mai mare companie poloneză de gaze, PGNiG, informează Reuters citat de Agerpres.

În schimbul obţinerii aprobării Comisiei Europene, PKN Orlen vinde o parte din benzinăriile sale din Polonia şi intenţionează să facă schimburi de active cu concurenţii din alte regiuni europene, a explicat Obajtek, directerol general al PKN Orlen.

În 2020, PKN Orlean a achiziționat deja compania de utilități Energa. Ministrul Activelor Statului, Jacek Sasin, a declarat “Construim un grup energetic global puternic”.

Planurile companiei prevăd fuziunea a patru dintre cele mai mari grupuri energetice din țară. Astfel, guvernul speră să dezvolte un jucător capabil să concureze pe piețele internaționale de petrol, electricitate și gaze.

Premierul Mateusz Morawiecki a declarat că această fuziune ar putea aduce un mare profit de 5,07 miliarde de dolari. Mai mult, acesta îi asigură pe reprezentanții rafinăriei că fuziunea cu Lotos nu va duce la disponibilizări.

În 2019, PKN Orlen a generat venituri de peste 111 miliarde de zloţi, în timp ce veniturile Lotos şi PGNiG s-au situat la aproape 30 miliarde de zloţi şi, respectiv, 42 miliarde de zloţi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii