Cautare
, Contributor

Bunuri de consum |
|

Polonezii de la Tymbark au preluat Rio Bucovina

Producătorul de ape minerale naturale Rio Bucovina a fost achiziționat de către Grupul Maspex Wadowice din Polonia.
Bucovina

Tranzacția dintre Rio Bucovina, unul dintre importanții producători de ape minerale naturale de pe piața locală, și grupul polonez Maspex Wadowice, producător de sucuri de fructe, nectaruri și băuturi răcoritoare a fost încheiată, după ce a fost anunțată încă din luna august a anului trecut. Aceasta include preluarea facilităților de producție ale societății Rio Bucovina precum și a brandului de ape minerale „Bucovina”.

România reprezintă pentru Grupul Maspex o a doua piață ca mărime, după Polonia, atât din punctul de vedere al cifrei de afaceri și al investițiilor efectuate, cât și al puterii de cumpărare. Anul trecut, Maspex a finalizat cea mai recentă achiziție, ce a constat în preluarea activelor firmei Agros Nova din Polonia, achiziție care a avut ca efect crearea unui puternic grup alimentar în Europa Centrală și de Est, cu un rulaj de aproape un miliard de euro.

„Brandul Bucovina va creşte semnificativ competitivitatea noastră şi va consolida poziţia Grupului Maspex pe piaţa românească. Consumul de apă minerală naturală în România este încă la un nivel scăzut, comparativ cu alte state europene, ceea ce cu siguranţă creează perspectivele unei dezvoltări continue”, a declarat Krzysztof Pawiński, președintele Consiliului de Administrație al Grupului Maspex Wadowice.

VEZI CARE AU FOST CELE MAI IMPORTANTE 15 EVENIMENTE DE PE PIAȚA BUNURILOR ALIMENTARE ÎN 2015

„Ca parte a Grupului Maspex, alături de Tymbark Maspex România, Rio Bucovina îşi va consolida şi mai mult poziţia pe piaţa FMCG din România. Sunt sigur că experienţa Grupului, precum şi obiectivele ambiţioase ale acestuia în ce priveşte portofoliul de produse, vor contribui în mod substanţial la dezvoltarea continuă a brandurilor comercializate de compania Rio Bucovina”, a declarat Dorel Radu, director general al Rio Bucovina.

VEZI CE LOC OCUPĂ RIO BUCOVINA ÎN TOPUL FORBES AL CELOR MAI COOL 100 DE BRANDURI

Tranzacția este cea de-a treia pe care Grupul Maspex o realizează în România și cea de-a 18-a la nivelul Grupului. Compania a intrat pe piaţa românească în anul 1996 iar în prezent este unul dintre cei mai mari investitori polonezi în România. Produse precum: sucurile pentru copii Tedi, nectarurile şi sucurile de fructe Tymbark, ciocolata caldă şi cappuccino La Festa, ceaiurile instant Ekland, crema pudră pentru cafea Coffeeta, biscuiţii săraţi (crackers) şi covrigeii (brezels) Salatini ocupă un loc important în preferinţele consumatorilor români.

Rio Bucovina a înregistrat în 2015 o cifră de afaceri de aproximativ 40 milioane de euro în 2015, mai mare cu 18% față de cifra de afaceri a anului 2014). Tot anul trecut, producătorul a avut o creștere de 12% în valoare pe piața apelor minerale naturale îmbuteliate. Conform datelor AC Nielsen (octombrie – noiembrie 2015), Rio Bucovina deține o cotă de 14% în valoare pe piața apelor minerale naturale plate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii