Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bunuri de consum |
|

Polonezii de la AmRest Holdings preiau Starbucks Romania

Aceştia estimează că piaţa românească este a doua ca mărime din Europa Centrală şi  are o economie în creștere.
16. Starbucks

Compania poloneză AmRest Holdings va prelua integral acțiunile societăților MCC Romania și MCC Bulgaria, care operează lanțurile de cafenele Starbucks. Acestea erau deţinute până  acum de Marinopoulos Coffee SEE . “Preţul final va fi stabilit la încheierea tranzacţiei, iar achiziţia reţelelor Starbucks în România şi Bulgaria se potriveşte perfect cu strategia noastră şi asigură mijloacele de a intra pe piaţa românească, a doua ca mărime din Europa Centrală, şi care are o economie într-o dinamică crescătoare”, precizează un comunicat al AmRest Holdings, cel mai mare operator de restaurante din Europa Centrală.

În prezent, sunt 14 cafenele Starbucks  în România și 5 în Bulgaria. Planurile de dezvoltare prevăd deschiderea altor șapte cafenele în România până la finele lui 2015. Veniturile estimate ale MCC Romania și MCC Bulgaria pentru 2014 se ridică la 10 milioane de euro în timp ce profitul operațional este estimat la două milioane de euro.

Marca Starbucks este parte a portofoliului AmRest din 2007 când prima cafenea Starbucks a fost deschisă la Praga. Înainte de această tranzacție, AmRest opera 67 de cafenele Starbucks în trei țări, Polonia, Cehia și Ungaria.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii