Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Polițist din Atlanta acuzat de omor în cazul lui Rayshard Brooks

Un ofițer de poliție din Atlanta a fost acuzat miercuri de omor după ce l-a împușcat pe Rayshard Brooks într-o parcare.  
proteste

Un ofițer de poliție din Atlanta a fost acuzat miercuri de omor după ce l-a împușcat pe Rayshard Brooks într-o parcare, în timp ce colegul său din poliție care se confruntă cu acuzații mai puțin grave a acceptat să depună mărturie împotriva colegului său.

Moartea lui Brooks face parte din mai multe cazuri recente ale unor afro-americani ale căror întâlniri fatale cu forțele legii au fost documentate pe video, informează Reuters. Cazul lui Rayshard Brooks a amplificat tensiunile sociale deja existente din cauza morții lui George Floyd.

Tensiunile sociale actuale au sporit protestele împotriva brutalității polițienești și a rasismului în sistemul de justiție.

Garrett Rolfe, ofițerul care l-a împușcat pe Brooks și care a fost demis a doua zi după publicarea înregistrării de pe camera de supraveghere, se află sub 11 capete de acuzare, printre care și infracțiunea de omor, agresiune cu o armă letală și încălcarea jurământului său de serviciu. Paul Howard susține că pentru aceste fapte Rolfe ar putea primi închisoare pe viață sau chiar pedeapsa cu moartea dacă va fi condamnat.

Devin Brosnan, celălalt ofițer de la fața locului, a fost acuzat de agresiune și încălcări ale jurământului de serviciu.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii