Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Politica monetară și politica fiscală conlucrează pentru prima dată

Pentru prima dată în istorie, politica monetară și politica fiscală lucrează perfect, a declarat Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, conform Agerpres.  
Florin Cîțu, ministrul Finantelor

Pentru prima dată în istorie, politica monetară și politica fiscală lucrează perfect, a declarat Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, conform Agerpres.

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, susține că politica monetară vine la susținerea politicii fiscale, lucru care va ajuta la revenirea economiei României.

“Am văzut că deja analiştii, economiştii, au luat în calcul informaţiile din primul trimestru şi dau şanse foarte mari a ceea ce eu spun deja de o lună de zile: o revenire a economiei în V, o revenire în trimestrul III. Şi pe ce mă bazez în trimestrul II: mixul de politică fiscală şi cea monetară. Acest lucru care doar era prezentat teoretic şi îl vedeam scris în ultimii ani de zile în România, cred că este prima oară în istorie când cele două politici, politica fiscală şi politica monetară lucrează, zic eu, aproape perfect. Vă spun, mesajul de astăzi de la Banca Centrală este un mesaj foarte, foarte important. Nu trebuie ignorat pentru că astăzi ne-am asigurat că în trimestrul II avem şanse să ieşim mult mai bine decât estimam acum două luni de zile”, a declarat Florin Cîțu pentru B1 TV.

Acesta susține că în 2020 au fost alocați mai mulți bani pentru investiții în comparație cu anul trecut, aceștia reprezentând aproximativ 10% din PIB. Ministrul Finanțelor Publice spune că aceasta pare a fi prima rectificare bugetară prin care s-au mai adăugat bani la Ministerul Transporturilor, aproximativ 1 miliard de lei pentru plata facturilor la PNDL, bani care vin din împrumuturi, conform Agerpres.

“România are un deficit bugetar, este un lucru pe care îl ştim cu toţii, şi ne împrumutăm, dar ne împrumutăm pentru investiţii. E adevărat că ne împrumutăm şi pentru partea de cheltuieli: salarii, toate facturile, etc.”, a mai precizat Florin Cîţu.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii