Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Uncategorized |
|

Poliția de frontieră a SUA a plătit Google cu 2 milioane de dolari pentru supravegherea masivă a granițelor

Poliția de frontieră din SUA folosește un sistem cunoscut sub numele de Automated Targeting System (ATS) pentru a urmări fiecare persoană sau transport care trece granița. Astfel, se întocmește un profil, iar în funcție de acesta se decide dacă persoana sau "încărcătura" reprezintă un risc pentru securitatea națională.
Politia de frontiera

Această tehnologie veche de zeci de ani ajută poliția de frontieră să decidă dacă persoana sau transportul trebuie verificat mai amănunțit înainte de a fi admis în țară.

Una dintre tehnologiile utilizate de ATS este Google Maps. Potrivit Forbes, CBP (Customs and Border Protection) a cheltuit cel puțin 2 milioane de dolari în ultimii trei ani pe Google Maps pentru a sprijini ATS.

John Davidson, avocat la Electronic Privacy Information Center (EPIC), a spus că utilizarea tehnologiei Google în ATS a fost „alarmantă”.

Nu este încă clar modul în care Google Maps este utilizat de CBP. Însă Google a declarat că datorită obligațiilor contractuale, nu comentează parteneriatele pe care le are cu clienții lor.

Rebecca Rivers, fostă angajată la Google, care a lucrat la unele proiecte de cartografiere, a spus că, după propria revizuire a documentelor DHS (U.S. Department of Homeland Security), ea credea că Google Maps ar putea furniza către CBP informații cu privire la proprietarii unor terenuri, astfel încât agenția să le poată achiziționa pentru monitorizarea diferitelor frontiere terestre, mai ales cea cu Mexic.

În plus, orice colaborare a Google cu CBP ar trebui să fie un motiv de îngrijorare, a adăugat Rivers.

„Apropierea dintre Google și guvernul SUA ar trebui să sperie pe toată lumea, deoarece, cu cât sunt mai aproape, cu atât vor oferi mai multe informații”, adaugă Rivers.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii