Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Policolor a trecut pe profit în 2012

Ion_Florescu_(10).jpg
Producătorul de lacuri și vopsele a înregistrat o cifră de afaceri de 31,4 milioane de euro și un profit de 0,7 milioane de euro. În 2011, compania înregistrase pierderi de 0,7 milioane de euro.

Controlată de fondul de investiții RC2, fondat de Ion Florescu în 2005, compania Policolor a înregistrat profit anul trecut, după ce în 2011 a avut pierderi, potrivit datelor publicate de Ministerul de Finanțe. Divizia principală a companiei este cea de vopsele arhitecturale, care a fost puternic afectată de criza economică. ”Segmentul pentru construcții este cel care a suferit cel mai mult. Vopsitul casei este o cheltuială care se poate amâna, într-o situație de recesiune”, explică Ion Florescu într-un interviu pentru ”Forbes România” – primul acordat presei românești după o perioadă de trei ani.

Citiți mai multe despre ce s-a întâmplat în timpul crizei cu investițiile RC2 în România într-una dintre edițiile următoare ale ”Forbes România”

Din portofoliul RC2, care deține și hotelul Golden Tulip Mamaia,  mai fac  parte companiile Albalact (o  cifră de afaceri de 78,14 milioane de euro și un profit de 1,66 milioane de euro în 2012, față de 80,5 milioane de euro respectiv 1,37 milioane de euro în 2011) și Top Factoring – companie de colectare creanțe care a înregistrat venituri de 3,35 milioane de euro anul trecut, față de 2,5 milioane de euro în 2011.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii