Cautare
, Contributor

Gastronomie |
|

Poate cel mai bun restaurant din Centrul Vechi

Am ajuns la Beef Room într-o zi încă de toamnă, când mă mai agățam de auriul și ruginiul frunzelor încă pe ramuri și de puțin soare cu dinți, dar încă nu de congelator.
 aboneaza-te
SKY_1739

Beef Room este restaurantul de la Hilton Garden Inn, un loc care deja e cu niște bile albe pe lista mea, deoarece au salvat o clădire veche și, practic, condamnată, renovând-o și transformând-o într-un hotel foarte frecventat. Sigur, mi-aș fi dorit să nu fi existat și partea de sticlă și oțel de deasupra zidurilor albe din piatră, dar sunt foarte recunoscătoare pentru faptul că în acel colț al Centrului Vechi nu a apărut vreun „ofis bilding” sau cine știe ce altă elucubrație tipică României așa-zis moderne.

Beef Room este, așa cum arată și numele, un restaurant axat pe carne de vită (mai precis vită argentiniană), care se adresează clienților hotelului, dar nu numai, și, după această vizită, mi-am dat seama că probabil va deveni cel puțin la fel de frecventat precum hotelul.

Decorul este liniștit, odihnitor, în nuanțe de bej, gri și maro, cu fotolii confortabile și mese destul de apropiate, după stilul newyorkez. Înțeleg, de altfel, că un chef bucătar din New York a fost consultat la realizarea meniului, care, într-adevăr, poartă o asemănare cu restaurantele de steak din orașul care nu doarme niciodată.

În ziua în care am ajuns eu acolo, am mâncat, pentru început, niște chipsuri de casă cu bacon, brânză cheddar și smântână, un început foarte bun pentru o foame mare ca a mea și a prietenilor mei – tot crănțănind la chipsurile crocante, am mai uitat de foame și de frigul de afară. Mi-ar fi plăcut mai mult cheddar, dar aici cred că e problema mea, pentru că, în ceea ce mă privește, nu e niciodată destulă brânză.

Am continuat cu o supă-cremă de zucchini cu brânză de capră, care m-a încălzit și care mai avea și un gust bun, dulceag, parfumat, bine potențat de brânza de capră ușor înțepătoare, numai bună în această combinație.

Prietenii mei s-au delectat cu o salată cu vită, cu niște coaste foarte fragede și aromate și cu unul dintre cei mai buni burgeri din care am gustat vreodată – chifla făcută în casă, crocantă și bine rumenită, o carne de vită foarte foarte gustoasă și ușoară, castraveți murați, ardei iuți și un sos ușor și el – primul burger care nu ne-a picat greu, fiind în același timp consistent, gustos și ușor de digerat. Garniturile au fost, bineînțeles, cartofi prăjiți (nu mi-au părut a fi provenit dintr-o pungă congelată), dar se poate opta și pentru variante mai sănătoase, precum o salată sau un soté de spanac.

Am încheiat cu o cremă de ciocolată servită cu bezele pe stilul american și cu o piersică confiată (adică Peche Melba), cu înghețată și frișcă.

Servirea e foarte plăcută, chelnerii nu au fost intruzivi, dar nici nu au uitat să ne întrebe dacă e totul pe placul nostru și dacă mai pot aduce ceva.

Beef Room se axează pe pachete de prânz – The Formula cuprinde fie două preparate la 100 de lei, fie antreu, fel principal și desert la 110 lei. Nu e nici scump, nici ieftin, dar mâncarea e chiar bună. Iar plasma uriașă de deasupra barului, care poate fi văzută cam din orice unghi al restaurantului, este setată pe BBC News. Un punct în plus.

Tot un punct în plus e și terasa foarte plăcută, care probabil va atrage mulți turiști și bucureșteni în căutare de soare, din primăvară.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii