Cautare
, Staff

Artă & Cultură |
|

În plină pandemie de coronavirus, un tablou Van Gogh a dispărut dintr-un muzeu din Olanda

Un tablou de Vincent van Gogh, cu o valoare estimată de până la 5 milioane de lire sterline, a fost furat dintr-un muzeu din Olanda, în prezent închis, din cauza pandemiei de coronavirus, relatează cotidianul The Guardian.
 aboneaza-te
van gogh

Lucrarea, intitulată „Parsonage Garden at Nuenen in Spring”, a fost furată de la muzeul Singer Laren, din localitatea Laren (Olanda), duminică, la ora 3:15 AM. Momentan, nicio altă lucrare nu a mai fost dată dispărută.

În timpul unei conferințe de presă difuzate pe Youtube, directorul muzeului, Jan Rudolph de Lorm, a declarat că este șocat de dispariția tabloului, care a fost luat cu împrumutat de la Muzeul Groninger. Tabloul a fost furat fix în ziua în care pictorul Van Gogh s-a născut, acum 167 de ani, potrivit The Guardian.

„O pictură frumoasă și emoționantă a unuia dintre cei mai mari pictori ai noștri, furată din comunitate … Trebuie să fie găsită cât mai curând posibil, pentru a ne putea bucura, din nou, de această frumoasă operă de artă”, a mai spus de Lorm.

Muzeul Singer s-a închis pe 12 martie, în urmă măsurilor de distanțare socială luate de autorități pentru combaterea răspândirii coronavirusului.

Muzeul Groninger, situat în orașul nordic Groningen, a transmis următoarele: „Lucrarea din 1884, realizată în ulei pe hârtie, este singurul tablou de Van Gogh care face parte din colecția Muzeului Groninger. Suntem foarte șocați de această veste. În prezent, ancheta este în plină desfășurare și tocmai din acest motiv nu putem oferi mai multe detalii.”

Potrivit unei declarații a unui purtător de cuvânt al poliției care răspunde de regiunile Gooi și Vecht, experți în furtul de artă din cadrul Departamentului Național de Cercetare Penală vor contribui la anchetă. Pictura a fost adăugată pe lista internațională Interpol a operelor de artă furate.

Tabloul, care descrie grădina unei case vicariale, este una dintre lucrările lui Van Gogh realizate între 1883 și 1884, când a locuit cu părinții săi la Nuenen, acolo unde tatăl artistului olandez a fost ministru.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii