Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Niciodată nu renunțăm, niciodată nu disperăm

Regina Elisabeta a adus un omagiu veteranilor din cel de-al Doilea Război Mondial, amintind de mesajul care a încununat victoria de acum 75 de ani, de ziua Europei: „Niciodată nu renunțăm, niciodată nu disperăm”, informează Reuters. Din cauza coronavirusului, evenimentele care comemorau sfârșitul războiului pe continent au fost anulate.
 aboneaza-te
Regina Elisabeta

Într-o discurs transmis la televizor, monarhul în vârstă de 94 de ani a spus că veteranii care au luptat în războiul împotriva Germaniei naziste ar fi mândri de modul în care urmașii lor au respectat măsurile de carantină impuse pentru combaterea Covid-19.

„Când mă uit astăzi la țara noastră și văd ce suntem dispuși să facem pentru a ne proteja și a ne sprijini unii pe alții, spun cu mândrie, că suntem încă o națiune pe care eroii din cel de-al Doilea Război Mondial ar recunoaște-o si ar admira-o.”

Într-o zi în care străzile ar fi trebuit să fie pline de petreceri și parade, evenimentele care comemorau încheierea celui de-al Doilea Război Mondial au fost anulate pentru a nu facilita răspândirea coronavirusului. Dar steagurile flutură în tot Regatul, în timp ce oamenii stau acasă și urmăresc programe speciale transmise la televizor și la radio.

Într-o scurtă ceremonie care a fost ținută secretă pentru a evita strângerea mulțimilor, prințul Charles a depus o coroană la memorialul de război de lângă moșia Balmoral, din Scoția.

Mesajul Reginei vine la exact 75 de ani de când tatăl ei, George al VI-a, se adresa britanicilor anunțând sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. De când a urcat pe tron, în urmă cu 68 de ani, aceasta este a șasea oară când Regina Marii Britanii a făcut o transmisiune specială, alta decât cea tradițională, din ziua de Crăciun. De asemenea, de când a izbucnit criza Covid-19, aceasta este a doilea discurs al Reginei către națiune.

FOTO: Profimedia 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii