Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Playboy revine pe bursă după nouă ani, prin intermediul fuziunii cu Mountain Crest Acquisition

Playboy Enterprises revine pe bursă, la nouă ani după ce a devenit o companie privată.
Cum a schimbat Playboy lumea (2)

Playboy Enterprises a anunţat joi, 1 octombrie, că a ajuns la un acord pentru revenirea pe bursă după nouă ani, prin intermediul unei fuziuni cu compania specializată în achiziţii Mountain Crest Acquisition. În prezent, proprietarul revistei Playboy este evaluat la 413 milioane de dolari, transmite Reuters.

În cadrul tranzacţiei, Mountain Crest va vinde 50 de milioane din acţiunile sale comune, către investitori instituţionali.

Acordul ar urma să fie finalizat în primul trimestru al anului 2021, iar ulterior acţiunile companiei vor fi listate la bursă Nasdaq sub indicativul ”PLBY”. Acţionarii actuali ai Playboy vor păstra 66% din acţiunile companiei, scrie news.ro.

Directorul general al Playboy, Ben Kohn, a declarat într-un interviu că soliditatea brandului oferă baza pentru o afacere sub licenţă cu venituri stabile, vânzările companiei urmând să crească în acest an cu 68%. Complementar, veniturile din licenţe vor atinge 57 de milioane de dolari în acest an, veniturile de anul viitor fiind deja asigurate în proporţie de peste 70%, adaugă directorul general.

În urma cu nouă ani, Playboy a fost retrasă de la bursă în cadrul unui acord în valoare de 207 de milioane de dolari coordonat de fondatorul companiei, Hugh Hefner, şi de firma de investiţii Rizvi Traverse Management.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii