Cautare
, Forbes Staff

Tech |
|

Plaut Consulting România încheie anul cu afaceri de 4 mil. euro, din care 65% sunt venituri din soluții de business intelligence

Plaut Consulting România, companie specializată în dezvoltarea şi implementarea de soluţii de Business Intelligence și master reseller Qlik în România, estimează încheierea anului cu o cifră de afaceri de 4 milioane de euro, din care 65% sunt venituri din implementarea soluțiilor de business intelligence (BI).
 aboneaza-te
Marius Stoica_Qlik

Conform datelor companiei, anul acesta veniturile din implementarea soluțiilor Qlik au crescut cu 25% față de anul anterior. Cea mai mare investiție a venit din partea companiilor din domeniul retail online și tradițional, servicii financiare, banking și asigurări.

În sectorul IMM, bugetul alocat dezvoltării unei aplicații de analytics a ajuns și la 50.000 de euro, pentru companiile cu cifre de afaceri de peste 20 de milioane de euro, iar durata implementării soluției a fost de aproximativ 2 luni.

„Cea mai mare parte a veniturilor au fost aduse de proiectele de BI cu solicitări de achiziție venite atât de la IT, cât și de la business. Proiectele noastre încep de la o primă prezentare la care clienții află cum pot utiliza aplicația pentru a obține informații despre business-ul pe care îl conduc. Urmează o fază de proiect pilot, pe care noi o numim Seeing is Believing, în care construim macheta aplicației de analiză. Rata de success în vânzări a acestor proiecte pilot este de 90%”, a declarat Marius Stoica, Sales Manager South East Europe, Qlik.

În privința noilor modificări legislative, reprezentanții Plaut susțin că situația impozitului îi va afecta în măsura în care afectează toată piața. Ca parte din sectorul IT, compania va fi influențată și de creșterea costului total, dacă salariul se pastrează la aceeași valoare netă.

 

Plaut Consulting România, membră a grupului german cu același nume, prezent în 21 de țări din Europa, Asia, SUA și America Latină, oferă servicii de consultanță de management și IT pentru companii de talie medie și mare.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii