Cautare
, Forbes Staff

Tech |
|

Plaut Consulting: În 2017, veniturile din implementarea soluțiilor de business intelligence Qlik au crescut cu 16% față de anul anterior

Plaut Consulting, companie care oferă servicii de consultanță de management și IT, și-a crescut, în 2017, veniturile din implementarea soluțiilor de business intelligence (BI) Qlik cu 16%.
 aboneaza-te
Alexandru Grosu_Plaut

„Deși în România piața soluțiilor de BI este încă tânără, comparativ cu scena globală, se observă o creștere a interesului în ceea ce privește soluțiile de agregare și integrare a datelor. În 2017, veniturile din implementarea soluțiilor de BI Qlik au crescut cu 16% față de anul anterior. Pentru 2018, am prevăzut o creștere de 21%, în același context”, a declarat Alexandru Grosu, Managing Director Plaut Consulting Romania.

Conform specialiștilor Qlik, în top cinci tendințe în BI care vor influența piața din România în 2018, se regăsesc:

Data literacy, cunoscută ca abilitatea de a citi, de a analiza, argumenta și a interpreta datele. Aceasta devine din ce în ce mai importantă în economia de analiză de astăzi. Un studiu Gartner estimează că “până în 2020, 80% dintre organizații vor iniția o dezvoltare deliberată a competențelor de data literacy, recunoscând deficiența lor extremă”.

În 2018, liderii din piața de soft vor începe să ofere programe dedicate acestui scop, iar organizațiile vor adopta o abordare structurată a dezvoltării abilităților legate de data literacy.

Datele devin „edgy”: va fi mai benefic pentru organizații să efectueze sarcini de lucru la nivel local, în locul prelucrării centralizate.

„În 2018 vom avea parte de o creștere dramatică a sarcinilor care rulează direct pe diverse dispozitive, o abordare mai potrivită din motive legate de lățime de bandă, autonomie și pentru siguranța informațiilor având caracter privat. Până în 2022, 75% din datele generate de întreprinderi vor fi create și procesate în afara centrului tradițional de date sau a platformelor cloud – o creștere de la mai puțin de 10% generate astăzi, declară Gartner”, arată datele companiei.

Big Data, Data Discovery și Data Science, un singur scop: În mod obișnuit, aceste trei domenii sunt separate, deoarece utilizatorii lor dispun de instrumente și seturi de competențe distincte. Deși acest lucru este recomandat uneori (de exemplu, daca în mod tradițional  analiștii de business și IT-ul sunt cei care lucrează cu algoritmi și modele de date), acum există mult mai multe modalități de a transfera munca lor către un număr de utilizări mai larg.

Data de-silofication: În 2018, conectarea dintre date, oameni și idei din surse diferite va fi posibilă prin modalități flexibile, inovatoare, centralizate sau nu, definite de nevoia de analiză și de data privacy. Acest aspect numit „data de-silofication” va fi soluția pentru o interpretare simplificată și eficientă a datelor fragmentate.

Cataloagele de date vor fi o nouă frontieră în „self-service”: Pentru ca o persoană să fie cu adevărat data literate, trebuie să fie capabilă să analizeze datele, dar și să aibă capacitatea de a le citi, de a lucra și de a argumenta cu ajutorul lor. Ca rezultat, în ultimii ani, a devenit mai ușor să trecem de la self-service analysis la self-service data preparation. În 2018, noi modalități de catalogare a datelor vor fi mai bine integrate aplicatiile de  pregătire și analiză a datelor, conform tendinței către self-service. Acest lucru va face posibilă integrarea datelor din sisteme operaționale, data lakes și surse externe de date oferite în regim self-service de către un număr mai mare de utilizatori.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii