Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

SmallBusiness |
|

Plăți de 715 milioane lei pentru beneficiarii fondurilor europene

bani lei
Beneficiarii de fonduri europene încasează în această lună banii pe cererile de rambursare restante ca urmare a schimbărilor impuse în sistem de Ministerul Fondurilor Europene.

Sumele achitate în această perioadă au fost asigurate dintr-un împrumut de 1,2 miliarde de lei contractat de la Trezorerie la începutul lunii martie. Împrumutul a fost aprobat de Guvernul României prin Hotărârea 73/2013.

"Autorităţile de Management au plătit beneficiarilor facturi restante în valoare de aproximativ 715 milioane de lei până pe 25 martie, adică aproape 60% din valoarea împrumutului contractat de la Trezorerie. Vom avea grijă ca celelalte cereri de rambursare să fie achitate cât mai repede, indiferent de efortul pe care trebuie să-l depună angajatii statului, pentru ca întreaga sumă împrumutată de la Trezorerie să fie virată beneficiarilor în această lună. În plus, vom impune acest ritm de lucru alert pentru a recupera întârzierile şi pentru a ajunge la zi cu plata facturilor”, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Cele mai mari sume au fost achitate de AM pentru Programul Operaţional Regional – aproape 251 de milioane de lei, AM  pentru Programul Operaţional Sectorial Mediu – circa 169 de milioane de lei şi de AM Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane – aproape 166 de milioane de lei.

Ca pondere în totalul sumelor alocate prin HG 73/2013, AM POR şi AM POS DRU au achitat peste 60% din fonduri, iar AM POS Mediu – peste 50%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii