FacebookTwitterLinkedIn

Companiile petroliere care operează pe platforme de foraj din larg pentru marii producători de petrol au raportat cel de-al doilea val de falimente din ultimii patru ani. Un colaps al industriei va avea un impact devastator, informează Reuters.

Companiile de foraj și furnizorii lor au dezvoltat tehnologii care au ajutat companiile eoliene, implementând monitorizarea de la distanță. Prin urmarea, anul trecut acestea au reușit să genereze 25% din producția globală de petrol.

Activitatea serviciilor din larg a înregistrat cea mai slabă performanță a sectorului petrolier, arătând o scădere de 77% în acțiunile din cele mai mari 10 tranzacții de la începutul anului. Patru dintre cele șapte mari platforme petroliere din larg , Diamond Offshore Drilling Inc DOFSQ.PK, Noble Corp (NE.N), Seadrill Ltd SDRL.N și Valaris Plc (VAL.N), au cerut protecție financiară sau au recurs la planuri de restructurare a datoriilor care le-ar fi putut conduce la faliment.

Alte două companii de profil au cerut sprijinul creditorilor lor. Luna trecută, Pacific Drilling (PACD.N) a declarat că e posibil să modifice condițiile de plată a datoriilor și va căuta surse de finanțare alternativă. Compania Shelf Drilling (SHLF.OL), a noua cea mai mare companie în funcție de venituri, încearcă să negocieze și ea cu creditorii cu privire la contractele de împrumut care vor intra în vigoare de anul viitor.