Cautare
, Redactor Forbes România

Travel |
|

Platforma Vola.ro a vândut 40.000 de bilete de avion în luna octombrie 2018, în creștere cu 42% față de luna octombrie a anului trecut

Vola.ro, cea mai mare agenție de turism online din România a emis în luna octombirie a acestui an un număr de 4000 de bilete de avion, în creștere cu 10% față de luna septembrie, 2018 și cu 42% față de luna octombrie, 2017.
daniel truica vola

Ultimul astfel de prag a fost atins tot în acest an, în luna mai, când peste 30.000 de bilete de avion au fost emise. De atunci, media zilnică a numărului de bilete de avion emise depășește 1.000.

Luna octombrie: cea mai bună luna din istoria Vola.ro

Deși în mod tradițional lunile octombrie și noiembrie, ca luni premergătoare sărbătorilor, sunt printre cele mai aglomerate perioade din an în ceea ce privește rezervarea biletelor de avion, în acest an recordul a fost dus un pas mai departe, luna octombrie, 2018 fiind cea mai bună luna din istoria Vola.ro, din punctul de vedere al numărului biletelor de avion emise.

Fie că vorbim despre persoane care călătoresc pentru a fi alături de familie și prieteni de sărbători, fie că vorbim despre persoane care călătoresc spre destinația de vacanță, românii au  început să își aleagă cea mai bună varianta de zbor de sărbători.

Recordurile de vânzări s-au înregistrat încă din primul weekend din luna octombrie: cele mai multe bilete emise cumulat într-un weekend și cele mai multe bilete emise într-o zi a săptămânii: 1673 de bilete (Vineri, 5 octombrie). Al doilea weekend din luna octombrie a adus un alt record: cele mai multe bilete emise într-o zi de weekend: 979. (Sâmbătă, 13 octombrie).

„Pentru Vola.ro anul 2018 a însemnat revenirea la creșterile galopante din anii 2010 – 2014. Condiția favorabilă a pieței și creșterea numărului românilor care găsesc facil să își rezerve biletul de avion online, ne-au creat cadrul perfect pentru a reveni la creșteri de peste 30% în ceea ce privește numărul biletelor de avion vândute. Bineînțeles, creșterea business-ului a atras după sine și creșterea echipei Vola, astfel că astăzi nu mai puțîn de 60 colegi din echipa de customer care se ocupă de rezervările de bilete de avion ale clienților noștri. Chiar dacă volumul a crescut, cel mai mult mă bucură faptul că am reușit să creștem calitatea serviciilor noastre, așa cum ne arată răspunsul clienților la sondajele noastre din care calculăm NPS-ul (Net Promoter Score)”a declarat Daniel Truică (foto), CEO Vola.ro

 

Detalii destinații și prețuri

Cele mai cerute destinații în luna Octombrie au fost orașele europene cu mari comunități de români, cum sunt Londra, Paris, Roma, Milano, Madrid, Barcelona dar și orașele cunoscute pentru târgurile de Crăciun organizate în preajma sărbătorilor de iarnă, cum ar fi Viena, Berlin, Bruxelles, etc. Prețurile încep de la 35 euro pentru zboruri spre Roma, Milano, Viena, 45 de euro pentru zboruri spre Londra, 50 de euro spre Atena, 80 de euro Barcelona, 90 euro Paris și 130 euro Lisabona.

Din totalul biletelor vândute în luna octombrie, 80% au fost pentru zboruri cu companii low cost și 20% au fost pentru zboruri cu companii de linie.

 

Prețul mediu pentru un bilet de avion cumpărat în luna octombrie a fost de 160 EUR

S-a înregistrat și un record în ceea ce privește cel mai scump bilet de avion achiziționat de pe Vola.ro: un bilet business class pe ruta Los Angeles Paris, care a costat 8693 euro pentru o persoană. Cel mai ieftin bilet de avion achiziționat a fost un bilet la o companie low cost pe ruta București – Bruxelles și retur, care a costat 20 euro.

 

Majoritatea rezervărilor sunt pentru cupluri, circa 30% dintre rezervări fiind făcute pentru cel puțîn 2 persoane, dar a fost înregistrată și situația unei rezervări pentru un grup de 28 de persoane pe ruta București – Catania și retur.

 

Asia, cea mai cerută destinație intercontinentală

Românii au plătit în medie 250 euro pentru un zbor în Dubai, 470 euro pentru un zbor spre Bangkok, 500 euro pentru Phuket, 700 euro pentru Maldive și 800 euro pentru Bali. De altfel, 64% dintre biletele intercontinentale au avut că destinație continentul asiatic.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii