FacebookTwitterLinkedIn

eToro Group Ltd. se așteaptă să aibă o valoare de capital implicită estimată la aproximativ 10,4 miliarde de dolari la momentul finalizării. Tranzacția include încasări brute de 250 milioane de dolari din depozitele FinTech V (presupunând că nu există răscumpărări) și încasări brute de 650 milioane dolari dintr-un plasament privat în acțiuni publice („PIPE”) la 10,00 dolari pe acțiune de la diverși investitori strategici și instituționali, inclusiv ION Investment Group, Softbank Vision Fund 2, Third Point LLC, Fidelity Management & Research Company LLC, și Wellington Management, care se vor finaliza concomitent cu fuziunea companiilor.

„Acest moment, în care începem călătoria noastră de a deveni o companie cotată la bursă alături de Betsy Cohen și echipa de la FinTech V. marchează o etapă importantă pentru eToro. Vreau să-mi exprim recunoștința pentru pasiunea, munca și determinarea tuturor membrilor echipei eToro, care în ultimii 14 ani au contribuit la transformarea acestui lucru în realitate”, a declarat Yoni Assia, CEO al eToro.

De asemenea, în urma fuziunii, eToro Group Ltd estimează că va avea aproximativ 800 de milioane de dolari lichidități nete în bilanț. Combinarea celor două companii, care a fost aprobată în unanimitate de consiliile de administrație ale eToro și Fintech V, este planificată să aibă loc în al treilea trimestru al anului 2021, sub rezerva aprobărilor acționarilor și a altor condiții uzuale de finalizare. Goldman Sachs & Co. LLC acționează în calitate de consultant financiar pentru ambele părți.

FinTech Acquisition Corp. V este o companie de achiziții cu scop special condusă de Betsy Z. Cohen în calitate de președinte al consiliului de administrație, Daniel G. Cohen în calitate de director executiv și James J. McEntee în calitate de președinte. Compania a obținut 250 de milioane de dolari în oferta sa inițială publică în decembrie 2020 și este listată pe NASDAQ.