Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

Planurile lui Biden ar putea duce la o impozitare de 62% pentru newyorkezi și californieni

În California, New Jersey și New York, contribuabilii care câștigă mai mult de 400.000 de dolari pe an s-ar putea confrunta cu rate de impozitare a veniturilor statale și locale combinate de peste 60%.  
joe biden

Potrivit experților, persoanele cu venituri mari din New York și California s-ar putea confrunta cu rate de impozitare federale și de stat de 62% în temeiul planului fiscal al candidatului la președinția democrată Joe Biden, relatează CNBC.

În timp ce americanii care câștigă mai puțin de 400.000 de dolari ar primi, în medie, reduceri de impozite în cadrul planului lui Biden, pentru cei care câștigă bani ce trec de acest prag, creșterea ratelor de impozitare este de două cifre, arată analize nepartizane.

Astfel, în California, cei care câștigă cei mai mulți bani ar putea avea un impozit de până la 62,6% în cadrul planului Biden, potrivit calculelor lui Jared Walczak de la Tax Foundation. De asemenea, în New Jersey tarifele combinate ar putea fi cu puțin peste 60%, în timp ce în statul New York ar putea ajunge la 58,2%.

Rata legală vs. rata efectivă de impozitare

Bineînțeles, câțiva contribuabili plătesc ratele legale complete, care nu includ deduceri, credite sau compensări. În prezent, rata de impozitare legală de top din SUA este de 37%, dar rata efectivă (ceea ce plătesc de fapt contribuabilii cu ajutorul contabililor lor) pentru cei cu venituri superioare este de 26,8%, potrivit Fundației pentru impozite. Campania Biden a spus că ceea ce contează pentru contribuabili și economie sunt ratele efective, nu ratele legale.

Potrivit planului lui Biden, cota efectivă de impozitare pentru primii 1% ar crește de la 26,8% la 39,8%, potrivit Centrului pentru politica fiscală. 

„Aceste rate ar fi cele mai ridicate în aproximativ trei decenii și jumătate”, a spus Walzcak, „și s-au impus unei baze de impozitare mai largi decât cele existente anterior”.

Având în vedere atât creșterile de impozite, cât și reducerile de impozite, conform planului lui Biden se va strânge între 2 trilioane și 3 trilioane de dolari pe parcursul unui deceniu, arată estimările recente ale Tax Policy Center și American Enterprise Institute, scrie Wall Street Journal.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii