FacebookTwitterLinkedIn

Dragoş Cincă începe luna viitoare începe construcţia caselor din Flamingo Park, 40 de locuinţe fiind prevăzute pentru acest an, la un preţ mediu de 80.000 de euro.

Omul de afaceri şi-a anunţat intenţia de a construi în total în următorii ani 1.000 de case şi de a face din zonă un fel de Beverly Hills al capitalei. „Suntem la începutul unei pieţe cu potenţial uriaş, cea de case. Cererea e într-o creştere explozivă” , a apreciat el. În acelaşi timp, recunoaşte anumite slăbiciuni ale pieţei :„avem clienţi care îşi vând apartamentele din oraş pentru a-şi lua casă, iar buyerii lor sunt cei cu Prima Casă, iar anul trecut, când proiectul Prima Casă a fost blocat, s-a simţit”.

Proiectul Flamingo Park se bazează pe construcţii build to suit, începând de la 50.000 de euro, însă el va evolua şi către case care pot ajunge la 1 milion de euro, a spus Cincă.

Omul de afaceri a fondat Flamingo Computers, prima companie românească listată la Bursă, care în 2007 fuziona cu Flanco. Cincă intra în imobiliare în 2001, când a cumpărat terenurile din  Corbeanca, iar în 2007 începea proiectul Flamingo Garden I, urmat în 2008 de Flamingo Garden II (în total 30 de case).

Cincă s-a întors în 2014 în România, după şapte ani petrecuţi la Londra. „Văd foarte multe oportunităţi”, spune omul de afaceri, care nu este implicat în acest moment în alt business, în afară de Flamingo Park, însă spune că ar putea să se implice ulterior într-o firmă de mentenanţă sau amenajări, domenii unde a observat cerere.

Cincă este implicat în firma dezvoltatoare Flamingo Park alături de mai mulţi investitori privaţi. El a investit aproape 3 milioane de euro bani proprii.

În Corbeanca au mai fost construite complexurile Paradisul Verde, Corbeanca Park, Corbeanca Forest. În plus, “sunt mai mulţi care deţin de la 10 hectare în sus şi ar putea construi complexe”, a apreciat omul de afaceri.