FacebookTwitterLinkedIn

Guvernul german a soluționat disputa cu Comisia Europeană legată de salvarea companiei aeriene Lufthansa cu 9,9 miliarde de dolari, informează Bloomberg.

După discuții îndelungate, Comisia Europeană și Germania au căzut de acord că Lufthansa va reduce numărul de aeronave din aeroporturile Munchen și Frankfurt. Un oficial al companiei aeriene a spus că Lufthansa va renunța la 24 de zboruri pentru a face loc și altor competitori pe fiecare aeroport.

Acest compromis vine în vreme ce Lufthansa face eforturi să își regăsească echilibrul post-pandemie. Guvernul german a oferit companiei aeriene un pachet de împrumuturi și investiții pentru a se putea menține pe linia de plutire în timpul pandemiei.  Însă, după ce UE a cerut companiei să renunțe la sloturile ocupate în aeroporturile de la Frankfurt și Munchen, Lufthansa a renunțat la suma care ar fi ajutat-o să se salveze. Astfel, planul de salvare al Lufthansa a fost abandonat.

Compania aeriană a declarat sâmbătă că acest acord, care încă nu a primit aprobarea consiliului său de supraveghere, reflectă o reducere a cererilor inițiale ale UE. Lufthansa trebuie să renunțe la 4 aeronave la Munchen și Frankfurt, eliberând 24 de sloturi zilnic. Acestea reprezintă echivalentul a trei perechi de avioane pentru decolare și aterizare.

Pentru o perioadă de 18 luni, aceste sloturi libere de pe aeroporturile din Germania vor fi alocate unui nou competitor. După acea perioadă, sloturile vor fi disponibile și pentru ceilalți rivali ai companiei prezenți pe aeroporturile respective.