Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Planul de relaxare a restricțiilor în Franța

Urmează trei săptămâni test pentru francezi care, mai mult ca înainte, trebuie să aplice cu strictețe gesturile- barieră pentru a se proteja pe ei și pe ceilalți la serviciu, la școală, în transportul în comun, în magazine, notează Radio România Actualități.
franta
În paralel, autoritățile sanitare vor continua lupta cu COVID-19. Rămâm de îngrijit în spitale aproximativ 3.000 de bolnavi. Persoanele vârstnice și cu sănătatea fragilă nu vor fi obligate să rămână în izolare dar li se recomandă prudență și cât mai puține contacte cu exteriorul.
Pentru a controla propagarea virusului se va trece la testarea masivă a tuturor celor care prezintă cele mai mici simptome, precum și a apropiaților acestora.
Édouard Philippe: Ne-ar plăcea tuturor să ne regăsim libertatea completă de mişcare, de întâlniri şi călătorii, dar trebuie să evităm o nouă posibilă propagare rapidă a virusului, ca urmare a unei circulaţii masive a populaţiei.”
Harta Franţei este colorată în roşu şi verde, în funcţie de circulaţia virusului şi presiunea pe spitale, situaţia fiind actualizată zilnic, notează România Actualități.
Trei regiuni din sfertul nord-estic al Franţei continentale sunt menţinute în zona roşie, precum şi în Insula Mayotte din Oceanul Indian. În zonele roşii nu vor fi redeschise parcurile, iar elevii de la gimnaziu vor reveni la şcoală mai târziu.
Regiunea pariziană are cea mai complicată situaţie. Numărul de cazuri noi confirmate scade în fiecare zi, dar mai lent decât se spera.
Autorităţile se tem ca transportul în comun din Paris şi din departamentele din jur, în general supraaglomerat, să nu devină un factor de propagare a virusului, de aceea măsurile aplicate în metrou, tramvai şi trenuri regionale expres vor fi foarte stricte: masca obligatorie, ventilaţie în vagoane, gen dezinfectant furnizat de aparate fără contact, iar accesul pe peroane va fi limitat de angajații regiei de transport.
Mersul cu trenul la nivel național va fi și el plafonat atât ca număr de curse, cât și ca rezervări permise.
Nimeni nu se poate gândi deocamdată la vacanță.
Deschiderea plajelor și accesul în apropierea lacurilor pot fi decise de autoritățile locale, mai târziu, de la caz la caz.
Până la sfârșitul lunii va fi permisă, treptat, și reluarea ceremoniilor religioase cu public în lăcașele de cult.
De luni, se deschid și magazinele. Acestea vor trebui să le ofere clienților soluție de dezinfectare a mâinilor la intrare, iar unele pot impune obligativitatea măștilor, precum și intrarea unui număr limitat de persoane.
Circa 400.000 de întreprinderi își vor relua activitatea și aproape 900.000 de angajați vor reveni la muncă, iar guvernul a decis să acorde un nou ajutor agenților economici.
Angajatorii care au avut activitatea suspendată să fie scutiți de plata contribuțiilor sociale pe martie, aprilie și mai.
Franţa menține până pe 15 iunie, cel puțin, restricțiile frontaliere cu celelalte țări din Uniunea Europeană, iar pentru restul lumii granițele rămân închise până la noi ordine.
Christophe Castaner, ministrul de Interne: Pentru toate deplasările legate de îngrijirea, vizitarea sau școlarizarea copiilor, precum și pentru cetățenii din Uniunea Europeană care călătoresc din motive economice și au un contract de muncă, inclusiv ca muncitori sezonieri agricoli.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii