Cautare
, Contributor

DWF

AdNews |
|

Planifici o călătorie în Europa? 4 lucruri de care să ții cont

A trecut ceva timp de la ultima ta călătorie în străinătate. Din cauza pandemiei de coronavirus, ai decis să amâni călătoriile planificate în 2020 – atât pentru siguranța ta, cât și pentru siguranța celor din jurul tău. În 2021, însă, ți-ai promis că te vei bucura din plin de călătorii, fie ele mai lungi sau city break-uri – bineînțeles, respectând măsurile de prevenție valabile în această perioadă.

Pentru a te asigura că viitoarea ta vacanță va decurge așa cum îți dorești, ai început s-o planifici încă de pe acum. Îți prezentăm o serie de lucruri de care să ții cont, astfel încât totul să se desfășoare fără incidente.

Actele de care ai nevoie 

Cele mai importante lucruri de care ai nevoie în orice călătorie în străinătate sunt următoarele acte: cartea de identitate, asigurarea medicală, documentele financiare care dovedesc că ai plătit biletele și cazarea la hotel și, pentru țările din afara Uniunii Europene, pașaportul. 

Asigură-te, așadar, că buletinul și pașaportul vor fi în termen de valabilitate în perioada în care va avea loc călătoria. În cazul în care vor fi expirate atunci, îți recomandăm să te ocupi de ele din timp, și nu cu câteva zile înainte.

Totodată, asigură-te că le așezi, în apropierea plecării, într-un compartiment la care ai acces ușor. Verifică-le încă o dată chiar în ziua plecării în vacanță, pentru a nu avea surpriza la aeroport sau în vamă că ai uitat vreun document important.

Căutarea ofertelor

Cu cât cauți mai din timp oferte, cu atât ai șanse mai mari să găsești una foarte avantajoasă. Cercetează site-urile de profil, abonează-te la newslettere, astfel încât să fii pe fază când apare o ofertă de neratat. În acest mod îți maximizezi șansele de a găsi bilete de avion și cazare la un preț mai mult decât prietenos. 

Stabilirea mijlocului de transport cu care vei călători

Planificarea unei vacanțe depinde foarte mult de mijlocul de transport cu care alegi să călătorești. Dacă decizi să mergi cu mașina personală, atunci este necesar să iei în calcul opririle pe care le vei face până la destinație. Dacă este vorba de un traseu mai lung, de câteva zile, atunci ia în considerare și hotelurile unde te vei caza. 

Pe de altă parte, o călătorie cu avionul nu necesită o planificare atât de riguroasă. În schimb, este important să respecți cu strictețe regulamentul care vizează dimensiunile, greutatea și componența bagajului. 

Planificarea bugetului

Planificarea bugetului se bazează pe o serie de factori, printre care: destinația aleasă, durata vacanței, mijlocul de transport cu care vei călători, obiectivele turistice pe care îți propui să le vizitezi etc. 

Ține cont de toate aceste lucruri atunci când stabilești bugetul pe care îl dedici următoarei tale vacanțe în Europa și adaugă și o sumă destinată posibilelor situații neprevăzute care se pot ivi.

De asemenea, îți recomandăm să iei cu tine și bani cash. Pentru a beneficia de un schimb valutar avantajos, optează pentru o bancă sau pentru un exchange cu un curs euro cât mai apropiat de valoarea cursului BNR. Același sfat este valabil pentru orice valută. 

Mai mult decât atât, îți sugerăm să-ți pregătești bagajul din timp, pentru a evita situațiile neplăcute. Cu siguranță nu vrei să ajungi la destinație și să constați că ți-ai uitat încărcătorul de telefon sau că nu a fost o idee inspirată că nu ai luat un adaptor cu tine, deși multă lume te-a sfătuit s-o faci. 

Totodată, verifică regulile companiei aeriene legate de călătoriile în perioada pandemiei de coronavirus, precum și ale țării pe care îți dorești s-o vizitezi.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii