Cautare
, Contributor

Energie |
|

Plângeri legate de liberalizarea pieţei de electricitate din România au ajuns la Comisia Europeană

Comisia Europeană a confirmat că a primit plângeri în legătură cu procesul de liberalizare a pieţei din România, transmite Agerpres.  
energie 5341

Totodată, Comisia Europeană a trimis autorităţilor române o scrisoare pe 26 ianuarie privind ridicarea restricţiilor de export impuse Hidroelectrica, a declarat, miercuri, un purtător de cuvânt al executivului european, citat de Agerpres.

“Comisia confirmă că a primit plângeri în legătură cu acest subiect, pe care le analizează în conformitate cu procedurile în vigoare. În plus, Comisia poartă în prezent dialoguri cu autorităţile române pentru a se asigura că legislaţia din România din domeniul schimburilor de energie este armonizată cu cea europeană, având în vedere şi decizia Curţii (Europene de Justiţie – n.r.) din 17 septembrie 2020, în cazul C-648/18 ‘Hidroelectrica’. O scrisoare în acest sens a fost trimisă ANRE şi autorităţilor române pe 26 ianuarie 2021“, a declarat purtătorul de cuvânt.

Fără aceste modificări în legislaţie, unele prevederi pot avea efectul restricţiilor la export, consideră Comisia Europeană.

Hidroelectrica a câştigat în septembrie, la Curtea Europeană de Justiţie (CJUE), procesul cu Autoritatea Naţională de Reglementare (ANRE), după ce reglementatorul a interzis producătorilor să exporte energie electrică.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii