Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Plan mondial de accelerare a producţiei de medicamente şi vaccinuri pentru COVID-19, fără participarea Statelor Unite

Liderii mondiali s-au angajat vineri să accelereze activităţile pentru obţinerea de teste, medicamente şi vaccinuri împotriva COVID-19 şi distribuirea lor la nivel global, dar Statele Unite au decis să nu participe la lansarea iniţiativei Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii ( OMS), informează News.ro, conform Reuters.
 aboneaza-te
coronavirus tratament

Preşedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa s-au numărat printre cei care au participat pa conferinţa video pentru a lansa ceea ce OMS a numit o „colaborare de referinţă” pentru lupta împotriva pandemiei.

Scopul este de a accelera dezvoltarea de medicamente sigure şi eficiente, teste şi vaccinuri pentru a preveni, diagnostica şi trata COVID-19, boala pulmonară cauzată de noul coronavirus, şi a asigura accesul egal la tratamente pentru bogaţi şi săraci, notează News.ro.

„Ne confruntăm cu o ameninţare comună pe care nu o putem învinge decât printr-o abordare comună”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în deschiderea întâlnirii virtuale.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că obiectivul unui efort global de angajare la începutul lunii mai ar fi să se strângă 7,5 miliarde de euro (8,10 miliarde de dolari) pentru a intensifica activităţile de prevenire, diagnostic şi tratament.

Donald Trump, președintele SUA, a criticat OMS pentru că a reacţionat lent la epidemie şi a fost părtinitoare faţă de China, anunţând suspendarea finanţării instituţiei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii