Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Plajele sunt sigure, spun specialiștii

Plajele ar putea fi cele mai sigure locuri, fără a implica de un risc de răspândire a noului virus.  
momondo_Plaja Nisa_photoby-callum-galloway-unsplash

Plajele ar putea fi cele mai sigure locuri, fără a implica de un risc de răspândire a noului virus.

Apa nu este un mediu de transmitere a virusului. Mai mult decât atât, apa oferă mai multă siguranță de vreme ce virusul nu se poate transmite în acest mediu. Apa dizolvă particulele de salivă care pot transmite virusul, a explicat dr. Leonard A. Mermel, profesor de medicină la Școala de medicină Warren Alpert a Universității Brown.

Coronavirusul este o boală respiratorie și nu poate fi transmit prin apă. Pentru a-l contracta, e nevoie de inhalarea particulelor, nu de înghițirea lor, adaugă Joseph Eisenberg, președinte al departamentului de epidemiologie la Universitatea din Michigan.

Chiar dacă riscul nu poate fi eliminat în totalitate, specialiștii arată că acest mediu și faptul că se bucură de aerul curat și de apă susțin sănătatea oamenilor.  Cu toate acestea, ei trebuie să fie precauți și să își ia măsurile de protecție necesare pentru prevenirea răspândirii Covid-19. Cetățenii trebuie să evite contactul prelungit cu alte persoane care nu poartă mască.

William Schaffner, profesor de medicină preventivă la Universitatea Vanderbilt, declară pentru Business Insider “Ceea ce faci devine cel mai important lucru, mai puțin contează mediul”. De aceea, medicul recomandă purtarea măștii de protecție dacă cetățenii se vor afla pentru mai mult timp în preajma persoanelor străine. Este de preferat ca aceștia să aleagă mai mult să se plimbe decât să stea la plajă.

În Tampa, Florida, plajele sunt la fel de pline ca înainte de carantină. Unele plaje spaniole au instalat grilaje pentru a impune respectarea distanțării sociale între cei care vin să facă plajă. Alte plaje din California și Franța sunt deschise pentru activități precum înot, surf și alergat pe mal, dar nu pentru făcut plajă.

Specialiști spun că șansele ca virusul să fie contractat de la un trecător pe plajă sunt destul de mici, chiar dacă cineva stă în apropierea unui străin pentru scurt timp.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii