Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Leadership |
|

Plafonul pentru programul guvernului de susţinere a marilor companii a fost stabilit la 8 miliarde de lei

Guvernul a aprobat în ședința de joi plafonul de 8 miliarde de lei alocat programului de susţinere a companiilor mari, cu efect de multiplicare în economie de aproape 28 de miliarde de lei, acesta urmând să fie operaţional în trei săptămâni, maximum o lună.
Florin Cîțu, ministrul Finantelor

Programul IMM Invest a fost îmbunătățit de Guvern, care se declară pregătit să suplimenteze și bugetul alocat, astfel încât în câteva săptămâni să se tripleze numărul companiilor care atrag aceste fonduri. În plus, guvernul a pus la punct un program prin care și companiile mari afectate de criză vor fi sprijinite, după un model asemănător celui pentru IMM-uri.

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor: „Am aprobat Memorandumul pentru programul de susţinere a companiilor mari. Companiile mari din România vor beneficia de condiţii similare cu IMM-urile. Sunt trei măsuri importante aprobate. O garanţie în numele şi contul statului pentru companiile afectate de pandemia Covid care acoperă în proporţie de maximum 90% necesarul de garantare pentru credite noi şi credite acordate de către bănci comerciale pentru realizarea investiţiilor şi/sau pentru susţinerea activităţii curente a companiilor beneficiare. A doua măsură constă în acordarea de finanţări cu componentă de ajutor de stat în numele şi contul statului pentru compania afectată de pandemia Covid în scopul realizării investiţiilor şi/sau pentru susţinerea activităţilor curente – aici se vede clar că am învăţat din experienţa IMM Invest şi vrem să cumulăm creditele de investiţii cu cele de susţinere a activităţii curente, de capital de lucru. Şi a treia măsură constă în acordarea de produse cu componentă de minimis, respectiv compensarea dobânzii la credite în derulare, subvenţionarea dobânzilor la credite noi şi plafoane de garantare cu componentă de minimis pentru creditele de capital de lucru acordate de băncile comerciale. Şi aici avem o subvenţionare a dobânzii exact ca în sistemul minimis”, conform Agerpres.

Plafonul este de 8 miliarde de lei, cu un efect de multiplicare de aproape 28 de miliarde de lei în economie.

Potrivit ministrului, programul destinat susţinerii companiilor mari ar putea deveni operaţional în 3-4 săptămâni.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii