Cautare
, Contributor

ForbesLife |
|

Plăcerea revederii

În care este vorba despre reîntâlnirea cu un prieten pe care l-am cunoscut anul trecut pe circuitul de curse de la Estoril.
The new E Class-Coupe  Catalonia 2017

Mă aflu în Catalonia – nu spun în Spania, pentru că, așa cum de altfel scrie și în „roadbook-ul“ pe care l-am primit de la reprezentanții Mercedes Benz, să te adresezi unui catalan cu apelativul „spaniol“ este o jignire de neiertat –, a doua zi de teste cu cel mai nou membru al familiei E de la Mercedes: noul model Coupé.

Aceste teste sunt asemenea unei reîntâlniri cu un prieten pe care-ți face oricând plăcere să-l revezi. Toate caracteristicile care transformă modelele din clasa E în mașini inteligente sunt prezente și pe noul Coupé, însă sunt și elemente noi. Este vorba, printre altele, despre dimensiunile mai mari decât ale modelului precedent (lungime de 4.826 de milimetri, în creștere cu 123 mm; lățime de 1.860 mm, cu 74 mm mai mult, și înălțime de 1.430 mm, un plus de
33 mm), care aduc îmbunătățiri la capitolul spațiu interior, locurile din spate beneficiind de mai mult spațiu. Alte noutăți includ un sistem inteligent de ștergătoare și spălare a parbrizului, un efect luminos al stopurilor pentru funcția de întâmpinare, guri de aerisire cu un aspect futurist și spectaculos și multe altele.

Toate modele disponibile în momentul lansării pe piață sunt echipate standard cu o cutie de viteze automată cu nouă viteze, 9G-TRONIC, care permite schimbări rapide de viteze, coroborate cu viteze ale motorului mai scăzute. De la jumătatea acestui an, gama este extinsă cu o cutie de viteze manuală, cu șase viteze, disponibilă pe modelul E200.

Noul Mercedes Benz Clasa E Coupé este echipat în standard cu suspensii Direct Control. Sistemul de suspensii Dynamic Body Control este disponibil ca opțiune. Șoferul poate alege, astfel, trei moduri de a conduce: Comfort, Sport și Sport+. Alternativ, noua clasă E poate fi echipată cu suspensii pe aer, multi-cameră. Fără a intra în detalii tehnice, trebuie menționat că acest sistem oferă posibilitatea de a controla tăria suspensiilor, în trei stadii. Șoferul poate selecta cinci moduri de condus: Comfort, Eco, Sport, Sport+ și Individual (oferă șoferului posibilitatea de a seta comportamentul mașinii în funcție de preferințele sale).

„Conectivitate“ și „digitalizare“ au devenit cuvinte de ordine atunci când vine vorba despre industria auto, iar noul Mercedes Benz clasa E Coupé nu face excepție de la această regulă. Smartphone-ul, care poate fi încărcat wireless, devine un element central, perfect integrat în sistemul de infotainment al mașinii. Cu alte cuvinte, adio cabluri care să te încurce la condus! În plus, prin „Near Field Communication“, mobilul proprietarului poate deveni o cheie digitală, cu care mașina poate fi descuiată și încuiată, precum și pornită.

Sistemul de infotainment Audio 20 USB este o alternativă la cel opțional, Comand Online. Ca și acesta din urmă, Audio 20 USB cuprinde un sistem hands-free Bluetooth și are, de asemenea, capabilități internet.

Informațiile live din trafic nu mai sunt acum rezervate exclusiv celor care-și echipează mașina cu sistemul Comand Online, noua Clasa E Coupé de la Mercedes oferind această funcție și în cadrul sistemului Audio 20 USB, cu sistemul Garmin Map Pilot, care permite recepția de informații actualizate, cu beneficii semnificative în privința ghidării rutiere dinamice și calculării precise a timpului estimat de sosire. Sistemul Comand Online include afișare „Free Flow“ – rutele libere de trafic sunt semnalizate cu verde –, precum și afișarea de informații de trafic din străzile secundare.

Citește și The Power of Beautiful

Pentru cei  care-și petrec mult timp în mașină, este disponibil serviciul Conciege, disponibil exclusiv în toate modelele Clasa E în combinație cu Mercedes me connect. Abonații pot folosi servicii individuale precum rezervări la restaurante, informații despre rute turistice, despre evenimente culturale și sportive. Accesul este direct: utilizatorii înregistrați pot apela serviciul Concierge în 20 de țări din Europa, fie prin butonul iCall din vehicul sau folosind aplicația Mercedes me.

La capitolul motorizare, noutatea este reprezentată de motorul diesel de 1.950 cmc, în patru cilindri, care dezvoltă 194 cai-putere (E 220 d). Celelalte variante de motorizare sunt E 200 (patru cilindri în linie, 1991 cmc, 184 CP); E 300 (patru cilindri în linie, 1991 cmc, 245 CP) și E 400 4MATIC (șase cilindri în V, 2.996 CP, 333 CP).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii