FacebookTwitterLinkedIn

Compania, care are 244 de restaurante în Marea Britanie, este în discuții cu creditorii în legătură cu un acord de restructurare a Aranjamentului Voluntar al Companiei (CVA), după ce s-a confruntat cu pierderi semnificative în ultimele șase luni, informează The Telegraph.

Pizza Hut a declarat că a decis să apeleze la această soluție deoarece „nu se așteaptă ca vânzările să revină complet la normal până în 2021”, în ciuda faptului că multe dintre site-urile sale au fost redeschise rapid, după ridicarea restricțiilor.

Compania urmează să confirme ce sucursale vor fi afectate de disponibilizări. Cu toate acestea, reprezentanții au anunțat că nu vor fi afectate locurile de muncă din aria Pizza Hut Delivery.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat: „Ne-am angajat să facem ceea ce trebuie și, pentru a ne asigura cât mai multe locuri de muncă și pentru a continua să ne servim comunitățile, lucrăm pentru a ajunge la un acord cu creditorii noștri. (…) Orice măsuri pe care le luăm vizează protejarea a aproximativ 5.000 de locuri de muncă în cele 215 de restaurante rămase, precum și longevitatea afacerii ”.

La începutul acestei săptămâni, rivalul său Pizza Express, a anunțat că va închide 73 de restaurante, punând în pericol 1.100 de locuri de muncă.