FacebookTwitterLinkedIn

Arma semi-automată Walther PP, împreună cu modelul său mai mic PPK, a devenit una dintre cele mai cunoscute imagini ale francizei de film și este de așteptat să aducă între 150.000 – 200.000 de dolari la Julien’s Auctions din Beverly Hills pe 6 decembrie, a declarat luni casa de licitații, citată de Reuters.

Pistolul, care a fost dezactivat, a fost folosit de Connery în filmul „Dr. NO” în 1962, primul din seria „James Bond“. Sean Connery, cel care a interpretat primul rolul lui James Bond, a murit pe 31 octombrie la vârsta de 90 de ani.

„Silueta agentului 007 ținând această armă va deveni cea mai emblematică imagine a francizei James Bond și una dintre cele mai recunoscute referințe din cultura pop a tuturor timpurilor”, a declarat Martin Nolan, directorul executiv al Julien’s Auctions.

Pistolul provine de la furnizorul BAPTY din Marea Britanie, care l-a vândut la licitație în 2006, au spus reprezentanții Julien’s.

Pistolul este elementul de top al unui lot de aproximativ 500 de piese de  la Hollywood, alături de casa pe care Tom Cruise a purtat-o ​​în „Top Gun” și prima rochie purtată de Michelle Obama când a devenit prima doamnă a SUA.