FacebookTwitterLinkedIn

Anvelopele create special pentru cel mai rece sezon al anului au consacrat Pirelli drept specialist în domeniu, astfel că acum compania italiană își reconfirmă susținerea în categoria sporturilor de iarnă.  Este a treia oară când Pirelli sponsorizează Campionatele Mondiale de Schi, după Saint Moritz în 2017 și Are în 2019.

Pirelli este, de asemenea, sponsor al Federației Italiene pentru Sporturile de Iarnă și al Campionatului Mondial de Hochei pe Gheață (IIHF). Însă legătura dintre Pirelli și sport este mult mai solidă, datorându-se atât parteneriatului cu Inter, care a durat mai bine de 25 de ani, cât și asocierii cu America’s Cup și Luna Rossa pentru cea de-a 36-a ediție din acest an. Asta fără să menționăm celelalte ramuri sportive în care Pirelli demonstrează performanțele tehnologice ale anvelopelor sale, începând de la Formula 1 la Campionatul Mondial de Raliuri și până la Superbikes Mondial: toate fiind serii în care Pirelli este furnizor exclusiv.

Pirelli este reprezentat în lumea gheții și zăpezii prin gama sa de anvelope de iarnă, care se potrivește chiar și celor mai extreme condiții, cum ar fi cele din climatul alpin. Pentru mașinile mai puternice, Pirelli produce P Zero Winter: o anvelopă dezvoltată împreună cu producătorii auto.

Toate anvelopele din familia P Zero sunt concepute exact în acest fel. Winter Sottozero 3 este destinat mașinilor premium de top, oferind performanțe ridicate, în timp ce Cinturato Winter este conceput pentru mașini de oraș, SUV-uri urbane și vehicule crossover. Pentru SUV-urile și CUV-urile de ultimă generație, Scorpion Winter este disponibil, în timp ce Carrier Winter este destinat camionetelor și camioanelor ușoare.

Pirelli este partener al Audi, aducând o flotă de mașini electrice la Cortina, toate echipate cu anvelope de iarnă Pirelli. Pe lângă hibrizii plug-in Audi A6, A7 și Q5, vor fi văzute pe drumurile din jurul stațiunii Cortina și e-tron complet electric și e-tron Sportback – tot în versiunea S. Mai mult, Audi a prezentat și prototipul e-tron GT la Campionatele Mondiale de Schi: un Grand Tourer cu emisii zero, pentru care Pirelli a realizat atât anvelope de vară, cât și de iarnă cu marcaje Elect. Elect denotă un pachet de tehnologii special concepute pentru a completa caracteristicile mașinilor electrice, oferind aderență imediată pentru cuplul lor imens, rezistență redusă la rulare pentru a maximiza autonomia și zgomot redus pentru a beneficia de confortul la volan și sustenabilitatea mediului.

Platformele de social media ale Pirelli vor prezenta atmosfera campionatelor mondiale

Campionatele Mondiale de Schi se desfășoară în spatele ușilor închise anul acesta, dar Pirelli le va prezenta practic fanilor prin canalele sale de socializare, permițând entuziaștilor sporturilor de iarnă să fie parte din poveste. Vedete din lumea sportului și divertismentului îi vor însoți pe urmăritorii platformelor de social media ale Pirelli într-un turneu de culise pentru a le oferi o perspectivă unică asupra competiției înzăpezite. Ciclistul Ignazio Moser va veni din Pasul Falzarego, în timp ce actrița Matilde Gioli se va alătura din Lacul Misurina, iar un alt actor – Giulio Berruti – va transmite din Pasul Giau. Canalele de socializare Pirelli vor găzdui, de asemenea, o competiție în care oamenii pot câștiga produsele oficiale Cortina 2021, precum și anvelopele Pirelli.