Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Piraeus Bank România a vândut în total credite neperformante de 600 de milioane de euro

Portofoliul de credite neperformante vândute de Piraeus Bank România a ajuns la 600 de milioane de euro, reiese dintr-un anunț al băncii – mamă din Grecia.
Piraeus catalin parvu

Piraeus Bank, a doua cea mai mare bancă din Grecia și care încă deține Piraeus Bank România, a anunțat, la finalul săptămânii trecute, că a vândut un portofoliu de 200 de milioane de credite neperformante din România către Kruk Group.

Vânzarea s-a făcut în colaborare cu Piraeus Bank România.

Această vânzarea, împreună cu vânzările de credite românești, în valoare de 0,4 miliarde de euro, făcute în perioadele anterioare, au făcut parte din acțiunile concentrate și sistematice ale băncii, destinate îndeplinirii obligațiilor privind planul de restructurare, NPE obiective operaționale și care deteriora bilanțul”, se mai scrie în anunțul Piraeus Bank Grecia, publicat la Atena.

A patra tranzacție în sistemul bancar românesc din 2017: Piraeus Bank România, preluată de fondul de investiții american J.C. Flowers

Grupul elen Piraeus Bank a anunțat, la finalul lunii decembrie, că a semnat un acord cu fondul de investiții JC Flowers & Co. pentru vânzarea Piraeus Bank România. Valoarea tranzacției nu a fost anunțată.

Cu sediul în București, Piraeus Bank România avea, la 30 septembrie 2017, active în valoare totală de 1,5 miliarde de euro, la aproximativ 150.000 de clienți activi. Banca operează, în țara noastră, prin 99 de unități bancare, pentru care lucrează peste 1.300 de angajați.

La finele anului 2016, pentru care există cele mai recente date, Piraeus Bank România era cotată drept a 13-a bancă din sistemul românesc, în funcție de active, deținând o cotă de 1,67%, la o valoare a activelor de 6,572 de miliarde de lei (1,4 miliarde de euro), reiese din datele Băncii Naționale a României.

Topul băncilor din România în 2016, în funcție de active

Activele sistemului bancar din România, format din 37 de bănci, erau în valoare de aproape 393,648 de miliarde de lei, la finele lunii decembrie 2016, cu aproximativ 6,65% peste nivelul înregistrat la aceeași dată a anului anterior, iar profitul cumulat a fost de 4,3 miliarde de lei, în ușoară scădere.

Ca urmare a celor tranzacții, la finele acestui anului viitor, sistemul bancar românesc va ajunge la 33 de bănci, în condițiile în care la data de 1 mai 2017 s-a finalizat fuziunea dintre Patria Bank și Banca Comercială Carpatica. La acestea se adaugă însă o nouă bancă, BNP Paribas Personal Finance, care a primit acordul Băncii Națională a României și care-și poate începe activitatea de la finalul acestei luni.

O nouă bancă în România: BNP Paribas Personal Finance, sucursală a celei mai mari bănci din Franța, își poate începe activitatea în România, de la finalul lunii ianuarie 2018

BNP Paribas Personal Finance, sucursală a celei mai mari bănci din Franța, ca active, și care sponsorizează Cupa Davis (turneul de tenis pe echipe între națiuni, la masculin), poate începe să-și desfășoare activitatea în România de la 31 ianuarie 2018, arată Registrul afișat de BNR.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii