FacebookTwitterLinkedIn

Pierderea de 77 de miliarde de dolari cauzată de catastrofele naturale și dezastre se situează sub media de 108 miliarde de de dolari din ultimii zece ani, a anunțat grupul elvețian de asigurări Swiss Re, potrivit AFP. Suma înregistrată în primele 6 luni ale anului este mai mică cu 33% comparativ cu cea de 114 miliarde dolari înregistrată în primul semestru al anului trecut.

O sumă de 74 de miliarde de dolari a fost provocate de catastrofele naturale, în timp dezastrele provocate de om au determinat pierderi suplimentare în valoare de trei miliarde de dolari. Aproximativ 4.500 de oameni și-au pierdut viața sau sunt dați dispăruți în urma dezastrelor din primul semestru, scrie Agerpres.

Volumul pagubelor care va trebui acoperite de companiile de asigurări, în special pentru catastrofele naturale, va crește în lunile următoare, potrivit grupului elvețian.

Costurile suportate de companiile de asigurări s-au majorat cu 4% în primul semestru, până la 42 miliarde de dolari, dintre care 40 de miliarde de dolari numai pentru catastrofele naturale, potrivit Swiss Re.

Efectele schimbărilor climatice se manifestă prin temperaturi mai ridicate, creșterea nivelului apelor, precipitații mai puține și condiții meteo mai extreme”, a declarat Martin Bertogg, director pentru activitățile legate de catastrofe la Swiss Re.