FacebookTwitterLinkedIn

CNAB a înregistrat pierderi de 49,6 milioane lei, de la un profit net de 333,3 milioane lei în perioada similară a anului trecut, notează News.ro.

De asemenea, veniturile operaţionale au scăzut de două ori şi jumătate, la 304,3 milioane lei, faţă de 786 milioane lei, cât au fost în perioada ianuarie-septembrie 2019.

Rezultatele financiare apar în raportul publicat de Fondul Proprietatea, acţionar minoritar care deţine 20% din acţiunile companiei.

De asemenea, în această perioadă traficul de pasageri a scăzut cu 66% la doar 3,8 milioane de pasageri, iar traficul aerian s-a înjumătăţit, față de perioada similară din 2019, mai arată raportul FP.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 şi asigură coordonarea operaţională şi managementul celor două aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost înfiinţată prin fuziunea societăţilor care gestionau aeroporturile bucureştene: Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu.