FacebookTwitterLinkedIn

General Motors a declarat vineri că pentru a extinde rechemarea vehiculelor Chevrolet Bolt, cauzată de riscul de incendiu la pachetul de baterii, va suferi o pagubă de 1 miliard de dolari, o lovitură pentru cel mai mare producător de autovehicule din SUA în momentul în care încearcă să crească vânzărilor de vehicule electrice, transmite Reuters.

Producătorul a mai spus că va opri pe termen nelimitat vânzările de vehicule electrice datorită acestei probleme și va solicita rambursarea costurilor de la furnizorul de baterii LG. Ultima rechemare vizează 73.000 de vehicule produse între anii 2019 – 2022.

„Rezervele și raportul dintre cost și rechemare vor fi stabilite în funcție de rezultatul anchetei comune a GM, LG Electronics și LG Energy Solution, care analizează cauza principală a problemei”, a declarat LG într-un comunicat.

LG a adăugat că lucrează în mod activ cu GM și partenerii săi pentru a se asigura că măsura de rechemare se desfășoară fără alte probleme.

După anunț, acțiunile GM au scăzut cu 2,2% în tranzacțiile de după închiderea ședinței de vineri, anterior acestea înregistrând o scădere de 0,6% în timpul sesiunii obișnuite de tranzacționare.

În iulie, GM a emis un anunț pentru rechemarea a aproape 69.000 de vehicule Chevrolet Bolt din cauza aceleiași probleme, iar la începutul acestui an, Hyundai Motor a declarat că va cheltui 900 de milioane de dolari pentru a înlocui bateriile LG de pe aproximativ 82.000 de vehicule electrice din cauza riscurilor de incendiu.