FacebookTwitterLinkedIn

După ce pandemia de coronavirus a declanșat o criză economică mondială, cel mai mare fond de pensii din lume a înregistrat o pierdere record, de 165 miliarde de dolari în primele trei luni ale anului 2020. Fondul de investiții pentru pensii din Japonia a înregistrat o pierdere de 11% sau 17,7 trilioane de yeni (164,7 miliarde de dolari) în primele trei luni ale anului, a declarat un oficial vineri, informează Bloomberg.

Această scădere a valorii fondului de pensii este cea mai mare de până acum, conform datelor analizate până în aprilie 2008. Scăderea bruscă a dus la reducerea activelor totale ale fondului la 150.63 trilioane de yeni.

Stocurile străine au fost cele mai slabe investiții, fiind urmate de acțiunile nipone. Rezultatele vin la doar câteva luni după ce fondul de pensii a numit reînnoit managementul și a revizuit alocarea activelor pentru a se concentra mai mult pe datoriile pe care le are. Pierderea
poate atrage atenția politică deoarece securitatea socială rămâne o preocupare majoră pentru zeci de milioane de pensionari din Japonia.