Cautare
, Contributor

Timp liber |
|

Picnic la marginea Bucureștiului

O ieșire la iarbă verde este probabil cea mai nimerită metodă de relaxare în aceste frumoase zile de început de toamnă, când căldurile încep să se mai domolească. Iată câteva locuri, situate la mică distanță de București, unde puteți face un picnic.
89030777_906223356496973_5834797038226636800_n

Noțiunea de picnic apare pentru prima dată în anul 1692 și este folosită de către Tony Willis (autor de ilustrații de carte și filosof al naturii), care descrie un grup de oameni care servesc prânzul într-un loc public, cu mâncarea şi băutura aduse de ei. Cuvântul provine din limba engleză şi se asociază cu cărţile de joc, băuturi răcoritoare sau uşor alcoolizate și conversație în mijlocul naturii.
Astăzi, conceptul s-a păstrat, picnicul fiind una dintre soluțiile alese de mulți pentru o ieșire în natură în condițiile păstrării distanței de siguranță.

Parcul Palatului Mogoșoaia este locul perfect pentru acest gen de recreere. Are lac, pădure, grădini generoase, iar o vizită la palat va face ca mica escapadă să fie una perfectă. Puteți sta la soare, pe treptele lacului sau la umbră, printre copaci. Se poate ajunge ușor, ai nevoie de o pătură, câteva sandvișuri, fructe și picnicul e gata.

Parcul național Comana este de câțiva ani locul preferat al multor bucureșteni. Are deltă, pădure, păsări, peisaje superbe, iar liniștea de aici vă va ajuta cu siguranță să vă reîncărcați bateriile.

În estul Capitalei avem pădurea Cernica și un lac de toată frumusețea. Locul este frecventat des de amatorii de sport în aer liber dar și de cei care iubesc ieșirile în natură în compania prietenilor sau a familiei.

Pădurea Bîcu se găsește la aproximativ 17 kilometri de București, mai exact pe lângă Dragomirești Vale. Se poate ajunge ușor atât cu mașina cât și cu bicicleta.
Locul este liniștit, cu multă verdeață, copaci falnici și aer curat.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii