FacebookTwitterLinkedIn

Aceasta creștere s-a datorat în primul rând comerțului, reparațiile auto și hoteluri și restaurante.

De asemenea, PIB-ul estimat pentru ultimul trimestru al anului a fost de aproximativ 180,05 miliarde lei preţuri curente, înregistrând o creștere de 1,1% faţă de trimestrul anterior şi o creștere de 3,8% față de aceeaşi perioadă a anului trecut, în termeni reali.

INS: România a înregistrat o creștere economică de 3,7%

Creșterea PIB-ului a fost susținută de toate ramurile economiei, exceptând agricultura, silvicultura și pescuitul.

Comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, transportul şi depozitarea, hotelurile şi restaurantele au avut o contribuţie de 1% la creşterea economică, având în același timp o pondere de 15,8% la formarea PIB şi al căror volum de activitate a crescut cu 6,4%.

FORBES 40 CELE MAI BUNE ORAȘE PENTRU AFACERI, EDIȚIA 2016

Impozitele nete pe produs au contribuit cu 0,7%, cu o pondere de 12,1% la formarea PIB şi al căror volum de activitate s-a majorat cu 5,7%, iar construcţiile au contribuit cu 0,6%, având o pondere de 7,4% la formarea PIB, iar volumul lor de activitate majorându-se cu 8,8%.

Informaţiile şi telecomunicaţiile au contribuit cu același procentaj, având, însă, o pondere mai redusă la formarea PIB, de 5,7%, dar înregistrând o creştere semnificativă a volumului de activitate, de 11,8%.

Agricultura, silvicultura şi pescuitul au avut un impact negativ asupra creşterii economice de -0,5%, având o pondere de 4,2% la formarea PIB.