FacebookTwitterLinkedIn

Travertinul este una dintre cele mai estetice tipuri de piatră naturală, unul care se potrivește în orice ambient, indiferent de tipul amenajării. Travertinul este luminos și expresiv și adesea este preferat datorită proprietăților sale, în special în zona băilor. Travertinul are multe aplicații, însă cel mai adesea el este folosit pentru cabina de duș. Iată câteva idei de amenajare a cabinelor de duș cu piatră naturală sau travertin care îți vor plăcea cu siguranță.

Placarea cabinelor de duș pe două laturi 

Dacă ai pus cabina de duș pe două laturi ale peretelui și vrei mai apoi să plachezi cu travertin suprafața, te vei bucura să știi că acest material are proprietăți excelente care îl recomandă să fie folosit în băi. Acoperirea a doi dintre pereți cu piatră naturală și închiderea zonei unei cadite de dus din travertin cu ajutorul unei cabine de duș din sticlă va crea o imagine delicată a cabinei tale de duș, cu o strălucire aparte. 

Placarea cabinelor de duș pe întreaga înălțime a peretelui

Băile au nevoie de o amenajare frumoasă, iar piatra naturală poate oferi cele mai frumoase aranjamente. Pereții din travertin sunt o alegere foarte bună, indiferent dacă vorbim despre băi mici sau despre băi spațioase, deoarece creează imaginea unor suprafețe estetice și continue, pline de lumină.

Placarea cabinei de duș, fără a acoperi și peretele

În unele cazuri, beneficiarii aleg să placheze doar zona inferioară a cădiței de duș, fără a acoperi însă peretele. Soluția este indicată, însă numai în ipoteza în care se folosesc și alte materiale de acoperire pentru perete, care să protejeze astfel structura de umiditate.

Placările cădiței de duș și ale pereților se fac în general din aceleași materiale, însă se preferă jocurile de culori tocmai pentru a evidenția suprafețele și frumusețea amenajării. Din acest motiv din piatră naturală pot fi create și etajele sau suporturi în diferite forme, astfel încât cabina ta de duș să arate cu adevărat exemplar. 

De ce ar trebui să amenajezi baia cu piatră naturală?

Piatra naturală are efecte estetice și benefice din punct de vedere al rezistenței, fiind un material cu o durabilitate foarte mare. Piatra naturală rezistă ani de-a rândul, drept pentru care nu va fi nevoie să intervii prea des la nivelul structurii, pentru reparații sau schimbări.

În plus piatra naturală are un comportament foarte bun la umiditate, în special travertinul, care datorită structurii poroase oferă proprietăți de absorbție foarte bune, drept pentru care umiditatea nu va fi o problemă. 

Piatra naturală mai are și avantajul de a păstra căldura ce provine de la apa caldă, iar prin faptul că aceasta se încălzește o va reflecta în interiorul băii, păstrând astfel un mediu ambiant potrivit. Spre deosebire de plăcile de gresie și faianță, care nu păstrează un ambient potrivit, piatra naturală este unul dintre puținele materiale care se comportă exemplar în interiorul unei băi.

Piatra naturală poate fi folosită pentru o multitudine de aplicații în cazul unei băi. Băile din travertin, spre exemplu, sunt pline de eleganță și căldură, deoarece travertinul poate oferi suprafețe lucioase și strălucitoare care se îmbină perfect cu claritatea granitului. Alături de baterii de calitate, în culori și nuanțe de auriu, alături de sticlă și oglinzi menite să clădească ideea de mărire a spațiului, piatra naturală poate scoate din anonimat o baie uzuală. Pardoselile de asemenea pot fi realizate din piatră naturală sau travertin, blaturile și lavoarele, dar și placările suprafeței de perete pot fi realizate într-o baie cu ajutorul pietrei naturale, pentru a te bucura pentru cât mai mult timp de frumusețe, lux și foarte mult confort.