FacebookTwitterLinkedIn

Cele mai frumoase idei de amenajare interioară sunt cele care integrează, în structura construcțiilor, o parte din natură. Piatra a fost mereu o opțiune perfectă pentru readucerea naturii în viețile noastre, însă, conceptul modern de amenajare cu piatră fosilă naturală a schimbat, total, regulile jocului. Acest lucru se întâmplă deoarece, acest tip de aranjament pentru amenajări interioare este deosebit de estetic și unic.

Ce este piatra fosilă naturală?

Piatra fosilă naturală este, de fapt, o rocă calcaroasă cu elemente organice fosilizate, sau, mai bine spus, elemente din natură peste care se vede trecerea timpului. Scoicile prinse în blocuri de piatră naturală sau orice alte elemente naturale vechi, peste care s-a așternut timpul, reprezintă un element decorativ în plus. Acestea contribuie la un efect vizual deosebit, în ceea ce privește amenajările interioare. 

Unde poți folosi piatra fosilă naturală?

Piatra cu fosile naturale poate fi folosită în orice spațiu. Totuși, ea este potrivită, în special, în spațiile interioare, mai mici, astfel încât modelul să nu treacă neobservat. În exterior, aceasta ar fi vizibilă, însă, din cauza stimulilor multipli, ar putea să fie trecută cu vederea mult prea ușor. Poți, însă, să folosești acest tip de piatră pentru baie, holuri sau trepte, sau ia în calcul și idei amenajare bucatarie, pe piatraonline.ro.

Piatra fosilă naturală este ușor de folosit în amenajări interioare. Ea aduce, în același pachet, frumusețea elementelor naturale și rezistența și durabilitatea pietrei naturale. O diferență importantă față de celelalte tipuri de piatră naturală este aceea că piatra fosilă naturală are o culoare, adesea, uniformă, fără variații foarte mari și fără modele, ca în cazul gresiei sau al granitului. Practic, elementele încastrate în piatră sunt foarte apropiate de culoarea pietrei naturale. Din acest motiv, ea poate fi folosită pentru decorarea unor zone care au rolul de a tempera spațiile cu prea multă culoare. 

Cum se comportă, în timp, piatra fosilă naturală?

Există o diferență mare între marmură, travertin și piatra cu fosile naturale. Acest tip de piatră este format prin sedimentarea (depunerea) carbonatului de calciu. Din punct de vedere al formării, acest tip de piatră se apropie foarte mult de travertin, iar culoarea este și ea similară. Ca și celelalte tipuri de piatră naturală, și piatra fosilă naturală este rezistentă la impact și foarte durabilă. De aceea, poate fi folosită, cu succes, pentru placarea elementelor orizontale-glafurile, sau a elementelor verticale-pereții. În unele cazuri, și în funcție de nivelul de trafic, acest tip de piatră calcaroasă poate fi folosit chiar și pentru acoperirea pardoselilor. 

Întreținerea pietrei fosilă naturală se face exact ca și în cazul plăcilor de piatră naturală uzuală. Astfel, vei curăța ușor piatra fosilă dacă folosești substanțe speciale, recomandate de către profesioniști, sau, dacă o ștergi cu lavete moi și fine.

Dincolo de orice, piatra naturală fosilă revoluționează complet conceptul de amenajare interioară, datorită unui ceva cu totul special, aproape nemaiîntâlnit. A aduce în locuința ta o parte din natura care dăinuie de mii de ani reprezintă un lux pentru omenire. 

Unele persoane pot considera că nivelul investiției este prea mare, însă, acesta este justificat de costurile pe care extragerea și prelucrarea materialului le impune. Totuși, dacă ne gândim la unicitatea unor astfel de elemente, vom vedea că, de fapt, acestea își merită, pe deplin, banii investiți. Beneficiile sunt aceleași, atât în momentul montajului, cât și ani de-a rândul după aceasta.