FacebookTwitterLinkedIn

Cea mai mare rată de creştere s-a înregistrat pe segmentul soluţiilor internaţionale, comparativ cu cele locale, arată o analiză realizată deCGS Europe- IT Services, parte a grupului american CGS.

Piaţa de ERP din România este împărţită în două segmente principale- cel a soluţiilor dezvoltate de mari firme internaţionale (care sunt, în general, dedicate firmelor medii, mari şi multinaţionalelor) şi, respectiv, cel al ERP-urilor sau programelor echivalente realizate de producători locali, destinate în special IMM-urilor.

Anii de criză au favorizat jucătorii locali, mult mai flexibili în politica de preţuri, datorită faptului că deţin drepturile de proprietate intelectuală  asupra  soluţiilor ERP, putând astfel furniza preţuri mult mai atractive şi adaptate pieţei locale. În 2011, cel mai probabil, soluţiile locale le-au depăşit ca număr de implementări pe cele internaţionale, chiar dacă în valoare absolută probabil că nu au trecut de 30% din cifra de afaceri din domeniu.

În anul 2012 însă, s-a înregistrat o rată consistentă de creştere a soluţiilor ERP internaţionale, iar tendinţa se va păstra şi pentru anii ce urmează, dacă nu vor apărea diferite dezvoltări economice neaşteptate pe plan local sau internaţional, arată analiza CGS Europe- IT Services.

,,Anul 2013 va fi un un an cu multe provocări care vor pune o presiune în creştere asupra clienţilor şi furnizorilor deopotrivă. Cred că vor avea un avantaj sporit companiile cu un business regional, care  vor putea să creeze un anume echilibru între pieţele pe care activează; acest lucru le va asigura constanța proiectelor,  optimizarea resurselor (inclusiv menţinerea fluctuaţiei de personal sub control) şi stabilitatea sau creşterea cifrei de afaceri”, a precizat Mircea Hotăran, director general al CGS Europe- IT Services.

Computer Generated Solutions, Inc. (CGS) un furnizor de soluţii tehnologice end-to-end, prezent în America de Nord, Europa şi Asia, cu 20 de locaţii şi peste 4.500 de angajaţi la nivel mondial.